Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Zbog lipovog lišća Salko priželjkuje obilnu jesensku kišu

Zbog lipovog lišća Salko priželjkuje obilnu jesensku kišu

by | 11. studenoga 2020. 15:52 | Vijesti

   Sudeći po reakcijama nije lako ove jeseni radnicima Javnog komunalnog poduzeća „Čapljina“, koji rade na održavanju gradskih trgova, ulica, aleja, zelenih površina u Čapljini.

   „Ubi, ubi, ubiše nas ove lipe. Samo trusi”, požali nam se Salko Krasnići čapljinski komunalac koji radi na održavanju gradskog zelenila, pa razlaže:

   „Taman pokupimo lišće na jednoj strani ulice, kad zovu – evo, lišće nepokupljeno. Ja kažem, jutros smo odradili, ali džaba, palo novo. Tako svaki dan gore, dole, samo trusi. Nisu dobre ove lipe, s njima stalno problemi, onda cvijet, onda list. Mislim se nešto, trebalo bi više saditi ovog drveća kojem lišće ne opada“.

   -Cedrove, čemprese…”, predlažemo rezigniranom Salki.

   -E, to, to, cedrove – vidiš kako su lijepi, zeleni cijelu godinu“, prihvata Salko prijedlog pokazujući na libanonske ljepotane, na suprotnoj strani ulice, pa nastavlja:

   „Dobra je i košćela s nje list opadne za nekoliko dana, ali ove lipe, truse li truse“, veli Salko penjući se na prikolicu da nogama zbije skupljene naslage lipovog lišća koje je dobilo krasne sve moguće, nijanse žute boje.

   Međutim, marnom Salki nije do romantike. Nestašnom lišću kumovala je neuobičajeno toplo i lijepo vrijeme u studenom, bez vjetra, koje dozira opadanje lipovog lišća, kao na pokretnoj traci. Salko smatra da bi spas bila jedna dobra kiša, da strese list za par dana, jer uz sadašnji trend opadanja, neće se zadugo smiriti.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...