Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli visoka radna temperatura, a lopta miruje

U Gabeli visoka radna temperatura, a lopta miruje

by | 4. lipnja 2018. 18:14 | Vijesti

   Sudeći po informacijama koje stižu do javnosti, mir na stadionu „Perica – Pero Pavlović“ u Gabeli, samo je privid. Dok lopta miruje iza scene, se događa mnogo toga. S jedne strane radi se na ugovorima sa trenerima i igračima, traga se za pojačanjima, a s druge strane prave se planovi kako obnoviti od juga, porušeni krov nad tribinama, urediti parking i prilaz do novih svlačionica, naći sredstva za reflektore… Ni to nije sve jer u GOŠK-u tragaju za rješenjima za omladinsku školu, što bi moglo biti i najveći problem, jer u pitanju je biologija, Gabela i okolna mjesta, teško mogu napuniti pogon od stotinjak dečkića koliko traži omladinska škola. Tu je dalje, ustroj administracije, s amaterskog prelazi se na profesionalni pogon… Dakle, posla za sve u i oko kluba, angažirane.

   Mora se reći da su za tako opširne poslove u GOŠK-u pristupili temeljito, ako se ranije išlo frontalo, radi sve pa što se stigne, ovoga puta ide se od glave. Prvi posao bilo je rješavanje pitanja struke, potpisani su ugovori s trenerima, iza kojih je odlična proljetna polusezona. Šef stručnog stožera Feđa Dudić i treneri Dženan Zaimović , te Romeo Mitrović, trenerom vratara, potpisali su na dvije godine.

   Istim putem krenulo se i s igračima s kojima su sklapani dvogodišnji ugovori. U GOŠK-u su praksa bili ugovori na jednu sezonu, pa je i to svojevrsni iskorak. Prema tim ugovorima do lipnja 2020-te u premijerligašu iz Gabele ostaju – kapetan Elvir Čolić, zatim Emrah Hasanhodžić, Petar Raguž, Dino Hasanović, Amir Zolj, Josip Ereiz, Antonio Brkić, Luka Anković, Mirsad Ramić i Darko Đajić. Profesionalne ugovore potpisala su i dvojica juniora – Antonio Raguž i Anđelko Kordić, a sklopit će se i tri amaterska ugovora s nadarenim omladincima. Od prošlosezonskog igračkog kadra dvojica – Marko Mišić i Stefan Barić, nastoje naći inozemne angažmane. Matej Rodin nije mogao odoljeti ponudi prvaka Zrinjskog, a odlazi i Tarik Isić. U Zrinjski se vraćaju i dvojica igrača koji su bili na posudbi – Nardin Mulahusejnović i Hyon Uk So. Na upit što je s ostalima, trener Feđa Dudić kaže:

   „Izvjesno je da ostaje i Dino Deak koji zbog ozljede proljetos nije igrao, kao i Stjepan Vego. Nakon kraćih priprema s mladom reprezentacijom, Vego je dobio dopust do 16. lipnja. U razgovorima smo s vratarom Daliborom Kozićem, koji je također blizu ostanku“, kaže Dudić, te na opasku da je to blizu 80 posto igračkog kadra iz prošle sezone što se željelo, nastavlja:

   „Moramo imati na umu da nam odlaze trojica proljetos udarnih igrača – Rodin, Mulahusejnović i Barić, za koje nije lako naći zamjene. Hajde s obranom, ako ostane Kozić stajat ćemo dobro, ali problem ostaje napad. Anković zbog ozljede nije igrao pola sezone, trebat će mu vremena da se vrati u punu formu, dakle kako god okrenemo trebaju nam dva tri prodorna igrača. Za narednu sezonu moramo imati 25 igrača. Već je poznato da je moj stil 18 igrača u prvom planu, pa tko u određenom trenutku više odgovara. Pratimo i druge, ulaze Sloga iz Siminog Hana i Zvijezda 09, obje ekipe imaju visoke proračune. Sigurno je Čelik i Sloboda biti jači nego ove godine, dakle moramo s tim računati, da ne bi ostali zatečeni“, konstatira Dudić, koji je nakon odlične proljetne polusezone s GOŠK-om poslije zapažene igračke karijere i u trenerskim vodama stvorio ime.

   Kao problem u sklapanju igračke križaljke „lavovima“, a svakako će biti i drugim manjim klubovima,pojavila se klauzula o „kompenzaciji za treniranje“ koja se plaća za igrače do 23-će godine. Ta klauzula otežava angažiranje igrača iz klubova s velikim omladinskim pogodnima, kao što su Željezničar, Sarajevo…, odakle se mogu angažirati vrlo zanimljivi igrači. Primjer za to je Dino Hasanović, koji se odlično uklopio u momčad GOŠK-a itd. Uglavnom, trener Dudić se nada da će do 11-og lipnja, za kada je zakazan prvi proziv, biti vedrijih vijesti iz Gabele, bar kada je u pitanju igrački kadar.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...