Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lujo Ilić predsjednik o planovima GOŠK-a: Pripreme u Međugorju i spektakularni turnir u Gabeli

Lujo Ilić predsjednik o planovima GOŠK-a: Pripreme u Međugorju i spektakularni turnir u Gabeli

by | 11. siječnja 2018. 17:00 | Vijesti

Sudeći po informacija iz Gabele koje sustižu jedan drugu u nogometnoj prijestolnici donje Neretve, praznika nije ni bilo. Uz osiguranje uvjeta za nastavak prvenstva, pripreme i tzv. slaganje igračke križaljke, mnogo je učinjeno i na pripremama nogometnog Memorijala Andrije Ankovića, koji će se ove godine održati početkom veljače. Uočljivo je bilo već na utakmicama jesenske završnice da se povećava i broj aktivista, članova uprave, koji besplatno rade na pripremama i organizaciji utakmica. Trenutačno najzanimljivi detalj je početak priprema, govoreći na tu temu Lujo Ilić, predsjednik uprave GOŠK-a kaže:

U prvoj fazi priprema, ekipa će trenirati na stadionu Perica Pavlović, do 22. siječnja, kada idemo u Međugorje, gdje ćemo ostati osam dana. Otpao je Medulin, bilo nam je malo preskupo. Uvjeti su slični i gore, kao i u Međugorju, pa smo se opredijelili za jeftiniju varijantu.“

-Mi taman pomislili da ste se zbog krize u Piranskom zaljevu uplašili?

-Ha, ha, ha, nismo se uplašili, ali smo se preračunali i zaključili da bi odlazak bio bacanje novca. Bolje u Međugorju.

-Bilo je odlazaka i dolazaka?

-Prvo pojačanje je Stefan Barić, koji je bio nekada u Slaviji, igrao u Premijer ligi, Širokom i Krupi, dakle provjeren igrač. Drugo je Mate Pehar, mislim da će biti nama možda i najveće pojačanje. Zatim tu je Emrah Hasanhodžić, stoper, alternativa za Radeljića, trener je htio da ga dovedemo, ispunili smo tu želju. Kraju privodimo i razgovore s Matejom Rodinom, našim Rodinom koji je ponikao u GOŠK-u, igrao je šest godina, a kojega smo prodali u Lokomotivu. Raskinuo ugovor i sada ima želju da se opet vrati u GOŠK. Ja računam da ako opet godinu dana bude igrao u GOŠK-u da ćemo ponovo povući dobro odštetu, jer riječ je o kvalitetnom igraču. Uz navedene igrače nama još treba desni bočni, što planiramo riješiti u narednih par dana. To bi bilo to, nama ništa više ne treba, cijenimo da će nam biti dovoljno za opstanak u ligi.

Što se tiče odlazaka, Radeljiću i Sušiću su istekli ugovori. Mi smo prema njima ispunili obveze. Za produljenje suradnje bila je presudna riječ trenera Feđe Dudića, koji ima svoje poglede na slaganje momčadi, pa tako i izbor igrača“, konstatira predsjednik Ilić.

Unatoč prvom prozivu, zadnjih dana glavna je tema u i oko GOŠK-a, bio je pristanak Hajduka da sudjeluje na turniru. U opticaju su bili Rijeka ili Osijek, a onda je na opće iznenađenje, stigla informacija da dolazi Hajduk, koji se nije ni spominjao. Kako je to pošlo za rukom GOŠK-u s obzirom da su u terminu turira, Splićani već imali dogovorenu utakmicu protiv poljskog Gornika, pitali smo Ilića.

A, slušajte, GOŠK ima mnogo prijatelja, kad smo mi izrazili želju, odmah su uprli u naša kola i tako smo uspjeli dovesti Hajduk, koji je uvijek na spisku naših želja. Hajduk će ostati u Gabeli tri dana, čime će upotpuniti ukupni turnirski ugođaj. U dovođenju Hajduka presudili su naši simpatizeri. Hajduk je veliki mamac za publiku, Sutjeska je prvak Crne Gore, deset bodova bježi drugom. Zrinjski je prvak BiH, GOŠK je prvak Federacije BiH, ušao u Premijer ligu. Tako da će po rezultatima ovo biti možda biti jedan od najjačih turnira.

-Sve što ste naveli je točno, gospodine Iliću, samo ispada da je u toj konkurenciji, prvak do prvaka, Hajduk autsajeder?

-Ha, ha, tako nekako, ali ima Hajduk svoju povijest. Sve ćemo učiniti da prvi vikend u veljači bude praznik nogometa ne samo u Gabeli, Čapljini i dolini Neretve, nego u svim državama iz kojih dolaze sudionici“, zaključuje Ilić, međutim kada je GOŠK u pitanju iznenađenja ne treba ni isključiti.

D. Musa

                               Hrvatski nogometni savez pokrovitelj turnira u Gabeli!?

U samo desetak dana zahvaljujući potezima iz Gabele, razdrmala se sportska scena na jugu Hercegovine. Na upit kako je sve teklo, predsjednik Ilić, kaže:

Mi smo počeli sa sastancima 4. siječnja, Uprava je vijećala o četvrtom sudioniku i mogućem pokrovitelju. Hajduk je u početku bio nemoguća misija, ali smo uspjeli. Druga stvar koju smo zacrtali, to je da Nogometni savez Hrvatske bude pokrovitelj turnira. Imamo razloga za to jer Andrija je Anković, seniorsku igračku karijeru proveo u Hrvatskoj. Radimo i na tome, vjerujem da ćemo uspjeti, s čim ćemo ostvariti i više nego što smo u ovoj fazi planirali“, ističe predsjednik Ilić.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...