Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sud BiH odbio žalbu, Fadil Novalić ide na odsluženje kazne zatvora

Sud BiH odbio žalbu, Fadil Novalić ide na odsluženje kazne zatvora

by | 15. ožujka 2024. 17:55 | Aktualno, Vijesti

Sud Bosne i Hercegovine odbio je žalbu Fadila Novalića te će bivši premijer Federacija BiH morati na odsluženje kazne zatvora u Vojkoviće kod Sarajeva.

– Dobili smo rješenje da se odbija žalba. Mi kao njegovi advokati smo dobili rješenje a kada on dobije počinje teči rok od tri dana da se javi na izvršenje kazne. To bi moglo biti u ponedjeljak ili utorak – kazao je Novalićev advokat Senad Pećanin za N1.

Novalić je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora u aferi “Respratori”.

Drugi osuđeni u ovom predmetu Fikret Hodžić već se nalazi u zatvoru u Vojkovićima. Hodžić je osuđen na pet godina zatvora.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...