Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

‘Stolac – Muzej pod vedrim nebom’, novi vodič kroz Stolac tiskan na 6 svjetskih jezika

‘Stolac – Muzej pod vedrim nebom’, novi vodič kroz Stolac tiskan na 6 svjetskih jezika

by | 16. studenoga 2023. 9:42 | Aktualno, Vijesti

Ovih je dana JU Radimlja izdala vodič/brošuru o Stocu, u kojem su detaljno rastumačeni svi značajni kulturno-povijesni lokaliteti koji se nalaze na području tog grada.

Riječ je o vodiču kroz Stolac, koji nosi naziv “Stolac – Muzej pod vedrim nebom”. Isti je financiran sredstvima UNESCO-a, u okviru participacijskog programa 2022./2023., uz sufinanciranje Javne ustanove za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa “Radimlja” Stolac.

Osim na hrvatskom, vodič je tiskan na šest svjetskih jezika: engleski, njemački, slovenski, francuski, poljski i talijanski.

Nakladnik je JU Radimlja odnosno Maja Lopin, tekstualni sadržaj pripremile su Ana Palameta, Željana Terkeš i Irena Goluža, a autori fotografija su Pero Pavlović i Ivan Puljić.

Za grafičku pripremu i tisak zadužena je bila grafička industrija – Suton Print d.o.o. Široki Brijeg, za prijevod na svjetske jezike pobrinula se agencija za poduke i prevodilaštvo – Libar, a sadržaj je lektorirala Aneta Šutalo.

Vodič se može pronaći u prostorijama JU Radimlja.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...