Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Drugo kolo Prve boćarske lige BiH: Čapljina „potonula” u Rastovači, Neum gazi bez milosti

Drugo kolo Prve boćarske lige BiH: Čapljina „potonula” u Rastovači, Neum gazi bez milosti

by | 22. rujna 2021. 15:54 | Vijesti

 Što se ishoda utakmica tiče drugo kolo Prve boćarske lige nije donijelo iznenađenja, međutim iznenađenje su visoke pobjede Gruda i Bure. Mada su slovili za favorite tako uvjerljive pobjede Bure protiv Čapljine 19:3, te Gruda protiv Napredak Wille, nisu se očekivale.

   „Bilo je subjektivnih, a još više objektivnih razloga za naš više nego uvjerljiv poraz. Imamo problema oko sastava, dio igrača prestao je s igranjem, a stjecajem okolnosti imamo nekolicinu ozljeđenih i bolesnih. Loše smo počeli, prve discipline izgubili 0:8, zatim smo uvjerljivo poraženi i u tehničkim disciplinama, a potom nije bilo prostora za vađenje”, konstatira Vide Krmek, voditelj ekipe Čapljine.

   Teško je objasniti i dijametralno suprotne rezultate Napredak Wille, u prvom kolu Sarajlije su visoko 19:3 nadigrale čapljinsko Dračevo, da bi tjedan dana poslije u protiv Gruda osvojili samo dva poena. Međutim i to je sport. U drugom kolu A skupine, Neum predvođen neuništivim Željkom Kužićem, nadmašio „svece” iz Gorice. Uglavnom, poslije dva kola Neum ima stopostotni učinak čime je istakao svoju kandidaturu za drugi uzastopni naslov.

   Zanimljivu utakmicu u Prologu kod Ljubuškog odigrali su domaći Rastok i Široki. Prošlogodišnji finalista odlično je otvorio utakmicu Vinko Grbavac je u pojedincu nadigrao Božu Naletilića 13:6, a Nikola Zelić, Josipa Buntića 13:5. Odličnom ulazu u meč priključio se i par Franjo Herceg/Mate Nižić koji su bili bolji od Širokobriješke kombinacije Ante Soldo/Ante Ramljak s čak 13:1. Čast gostiju spasila je trojka Marinko Mikulić/Mario Hrkać/Ivan Naletilić pobjedom nad domaćom kombinacijom Zdravko Nižić/Ivan Herceg/Gojko Herceg 13:11. U brzinskim disciplinama bilo je neodlučeno, domaći Nikola Zelić dobio je u brzinskom izbijanju Božu Naletilića 25:23, dok je gostujuća štafeta Hrkać/Mikulić bila bolja od Vinka Grbavca i Stjepana Hercega 32:30. Dva boda za domaće u preciznom izbijanju, osvojio je i Franjo Herceg koji je dobio Antu Soldu 17:12. Nakon vodstva od 10:4, domaći su do kraja držali ravnotežu. Široki je dobio disciplinu pojedinac klasično i drugi par, a domaći prvi i treći par.

   Rezultati drugog kola Prve boćarske lige, A skupine, Grude: Grude – Napredak Willa 14:8, Posušje: Sveti Stipan – Neum 10:12, slobodno Dračevo. Poredak, 1. Neum 4, 2. Grude 2, 3. Napredak 2, 4. Sv. Stipan 0(1), 5. Dračevo 0(1) bodova.

   B skupina, Rastovača kod Posušja: Bura – Čapljina 19:3, Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Široki 14:8. Poredak, 1. Bura 3, 2. Rastok 3, 3. Široki 2, 4. Čapljina 0 bodova.

   Parovi trećeg kola A skupina, nedjelja 26-og rujna, Sarajevo: Napredak Willa – Sveti Stipan, Dračevo: Dračevo – Grude, slobodan Neum.

   B skupina, Čapljina: Čapljina – Rastok, subota 25-og rujna, Široki Brijeg: Široki – Bura, nedjelja 26-og rujna.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...