Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Startalo boćarsko prvenstvo BiH: Grude u derbiju “uništile” aktualnog prvaka, Čapljini bodovi u Rastovači

Startalo boćarsko prvenstvo BiH: Grude u derbiju “uništile” aktualnog prvaka, Čapljini bodovi u Rastovači

by | 24. rujna 2019. 11:53 | Vijesti

   Startalo je boćarsko prvenstvo BiH, prvo koje će se igrati u dva ciklusa, odnosno dvije polusezone, jesen – proljeće. Prvo kolo donijelo je derbi susret između poslovično jakih Gruda i prvaka Neuma, na kraju su se radovali domaći koji su uvjerljivije od svih očekivanja 15:9 savladali neumske „gusare”. Može se reći da su domaći posao završili u prvoj „turi”, dobili su sve četiri partije što je u nastavku bilo nedostižno za goste. U drugoj „turi” Neum je dobio obje brzinske discipline – brzinsko i štafetno izbijanje, međutim izgubio je oba precizna, pa je domaćim boćarima uoči završne „ture” trebao samo bod za pobjedu, dobili su tri i na koncu slavili, što bi im s obzirom na papirnate prognoze, moglo donijeti i jesenski naslov.

   Velika borba vodila se u Rastovači kraj Posušja, o čemu osim tjesne pobjede Čapljinaca 11:13, govori podatak da su čak tri discipline završene neriješenim rezultatima. U uvodnom meču Ante Dedić Šampion, povratnik u redove Čapljine, uspio je nadigrati domaćeg kapetana Matu Grubišića i tako gostima otvoriti vrata pobjede, bez obzira što je taj dio utakmice završen neodlučeno 4:4. Bura je dobila par i trojku, dok je u zanimljivom krugu Ante Juka nadigrao Vladu Sentića 18:15. Tehničke discipline donijele su minimalnu prednost gostima, koji su dobili obje trkačke discipline – brzinsko i štafetno izbijanje, dok je Ante Dedić podijelio plijen s vladom Sentićem u preciznom izbijanju 11:11. Domaćinu se ukazala prilika nakon što je Sentić u pojedincu nadigrao Antu Juku, međutim domaća trojka je izgubila, dok su dvije preostale partije završene neodlučeno. U odličnom krugu Mate Grubišić i Ante Dedić imali su po 23 pogotka, pa je u paru domaćima trebala pobjeda, a gostima bod. Međutim, domaća kombinacija Ante Bašić/Marinko Grubišić, nije uspjela nadigrati dvojicu najstarijih igrača na terenu – Veselka Buntića i Dušana Blagoja, partija je završena neriješeno 8:8, a time su i bodovi otišli s gostima.

   Rezultati 1-og kola Prve boćarske lige BiH, Grude: Grude – Neum 15:9, Rastovača kod Posušja: Bura – Čapljina 11:13, Prolog kod Ljubuškog: Rastok – Široki 14:10.

   Utrku su povele Grude. Zbog nastupa juniorske reprezentacije BiH, na Svjetskom juniorskom prvenstvu u talijanskom Alassiu, u prvenstvu slijedi dvotjedna stanka.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!