Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Gabeli kao da je proradila stanica uskotračne pruge – odlasci odlasci na tekućoj vrpci

U Gabeli kao da je proradila stanica uskotračne pruge – odlasci odlasci na tekućoj vrpci

by | 5. lipnja 2019. 16:50 | Vijesti

   Stanje u Nogometnog klubu GOŠK iz Gabele, figurativno podsjeća na raspad mitske Troje, nakon što su je osvojili Grci. Igrači odlaze, a Trojanci se poslije izgubljene bitke (opstank u ligi) bar za sada ne oglašavaju. Dojam je da se čeka rasplet koji bi trebao uslijediti 25-og lipnja za kada se po riječima Andrije Jurkovića, direktora kluba, očekuje početak priprema za novi sezonu. Dakle, nisu isključeni još neki odlasci ukoliko u Gabelu stignu povoljne ponude. Tek kad počnu priprema znat će se razmjeri odlijeva i konture sastava za sezonu u Prvoj federalnoj ligi. Sve skupa riječ je o generalnom remontu momčadi koja nije uspjela sačuvati premijerligaški status, mada je pretprošle sezone postigla povijesni rezultat. Osvojivši sedmo mjesto u Ligi od samo 12 klubova.

   Podsjećamo, Trojnace su do sada napustila petorica igrača kojima su istekli ugovori, a riječ je o Marinu Karamarku, Mirsadu Ramiću, Šimi Gržanu, Duji Medaku i Safetu Mujkiću. Sporazumno su se s GOŠK-om razišli Dalibor Kozić i Emrah Hasanhodžić. Proteklih dana sidro su digla i trojica igrača koji su zimus pristigli na posudbu iz Širokog Brijega – Bože Vukoja, Luka Knežević i Toni Nikić, koji se još oporavlja od teške ozljede zadobivene na utakmici protiv Zvijezde u Ugljeviku. Dakle, redove GOŠK-a napustila su čak desetorica nogometaša. Preostali igrači imaju ugovore do 2020 godine.

   U oči upada da su ponajbolji igrači iz prethodne dvije sezone – Darko Đajić, Dino Hasanović, Petar Raguž, Josip Ereiz, zatim Stjepan Vego, Elvir Čolić, Vedin Kulović, Elvedin Aletić, te vratari Antonojo Brkić i Domagoj Lukač plus nekolicina mlađih igrača, bar za sada ostali vjerni Trojnacima. Dakle, i od onih koji su ostali plus nekoliko pravih pojačanja i nadaren juniorski pogon, može se napraviti solidna ekipa.

   „Još nismo razgovarali i narednoj sezoni, ‘hladimo’ se od onoga što nam se događalo kroz tekuće prvenstvo. Kad sumiramo sve, vidjet ćemo što i kako dalje”, kaže Jurković.

   Naravno, uz sastav nije poznato ni tko će sjediti na klupi „Trojanaca”. Prošla sezona je po svemu sudeći nakon Feđe Dudića i Mate Neretljaka „potrošila” i iskusnog Stanka Mršića. Tko je sljedeći ukoliko ne ostane Mršić, teško je reći. Tek u GOŠK-u je na redu zaista veliko spremanje.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...