Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sretan Uskrs!

Sretan Uskrs!

by | 31. ožujka 2024. 8:52 | Aktualno, Vijesti

Uskrs, službeno Nedjelja Uskrsnuća Gospodnjeg, također i Uskrsna nedjelja, najveća je kršćanska svetkovina, proslava Uskrsnuća Isusa Krista.

Uz slavlje Uskrsa vežu se brojni simboli i običaji koji variraju od zemlje do zemlje. No, većini je zajedničko ukrašavanje pisanica. Česti simboli jesu zečevi i pilići, a također i brojne slastice.

Državni je praznik i neradni dan u brojnim kršćanskim zemljama, kao i u gradovima u BiH s većinskim katoličkim, odnosno hrvatskim stanovništvom.

U župnim crkvama služe se svečana misna slavlja.

Svima koji slave, Radiopostaja Čapljina želi sretan Uskrs.

 

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...