Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sretan Dan učitelja!

Sretan Dan učitelja!

by | 5. listopada 2023. 10:37 | Aktualno, Vijesti

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Ovaj dan prigoda  je da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za prosvjetne djelatnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na veću razinu društvene važnosti. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih prosvjetnih djelatnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini.

Svake godine prosvjetni djelatnici na razne načine obilježavaju ovaj dan. Dio prosvjetnih djelatnika Osnovne škole Vladimira Pavlovića Čapljina ovogodišnji Međunarodni dan učitelja obilježio je izletom u Jajce.

U tonskom zapisu poslušajte razgovor sa Ivanom Baćilo, sindikalnom povjerenicom Osnovne škole Vladimira Pavlovića.

Svim prosvjetnim djelatnicima Radiopostaja Čapljina želi sretan Dan učitelja.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...