banerRC212

Četvrtak, 04 Studeni 2021

Čapljinci Grbavac i Juka u velikom stilu osvojili naslov boćarskog prvaka BiH u parovima

    Nedjeljko Grbavac i Ante Juka - Biba, iskusni boćari Čapljine pomalo neočekivano osvojili su naslov boćarskog prvaka BiH. Kombinacija Čapljine 1 u uzbudljivom finalu nadigrala je prvu postavu Bure – Matu Grubišića i Vladu Sentića 12:9. U polufinalu Grbavac i Juka do nogu, 13:0, potukli su Buru 2, za koju su nastupali Marinko Grubišić i Hrvoje Grubišić. Bura 1, Grubišić i Sentić, u polufinalu su nadigrali jaku kombinaciju Gruda - Goran Boban/ Milorad Bošnjak 13:6.

Konačni poredak tako je sljedeći, 1. Čapljina 1 (Grbavac/Juka), 2. Bura 1 (Grubišić/Sentić), 3. Grude (Boban/Bošnjak) i Bura 2 (Marinko i Hrvoje Grubišić).

Novi prvaci Grbavac i Juka u osminifinala su nadigrali jaki dvojac Rastoka kojeg su činili reprezentativac Nikola Zelić i Danijel Kežić, zatim su u četvrtfinalu bili bolji od kombinacije Širokog, a onda su u u polufinalu i finalu otpuhali obje Bure. Zanimljiv je podatak da su u sva tri u prvom kolu, osmina finala, slobodna para poražena u drugom kolu, četvrtfinalu, a riječ je o ekipama Široki, Sveti Stipan 2 i Grude 2.

Odziv je bio jako dobar na turniru je nastupilo 13 parova iz osam klubova. Uz već spomenute sudjelovali su parovi Sveti Stipan I, Napredak Willa 1 i 2, te Čapljina 2, Dračevo i Rastok. Na prvenstvu se nije pojavila jedino postava prvaka Neuma.

Konstatirali smo da su novi prvaci u disciplini par Grbavac i Juka, do naslova došli pomalo neočekivano iz dva razloga, prvi je činjenica da su bili ukupno vjerojatno najtrofejniji par, drugi jedna su od najstarijih kombinacija i treći u jesenskom dijelu sezone ni oni ni njihov klub nisu blistali. Međutim, natjecanje parova je potvrdilo da iskusnijim igračima treba malo više vremena odnosno nastupa, pa da dođu u formu. Inače, Grbavac, a posebice Juka u karijeri imaju niz pojedinačnih naslova prvaka BiH. Prvenstvo je pokazalo da su gladni trofeja, što je možda i adut Čapljine za kup natjecanje koje će se održati koncem mjeseca.

Tekst i foto: D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!