banerRC212

Srijeda, 24 Studeni 2021

Kup BiH u boćanju: Gruđani u velikom stilu iz trokoraka do pokala

 Momčad Gruda pobjednika je Kupa Bosne i Hercegovine za 2021. godinu. Iskusni Gruđani u finalu su nadigrali momčad Svetog Stipana iz Gorice kraj Gruda s maksimalnih 7:0. Ni na putu do finala ekipa Gruda nije imala velikih problema. U četvrtfinalu je nadigrala Čapljinu također sa 7:0, dok je Široki u polufinalu pružio nešto jači, ali nedovoljan otpor, pa su grude slavile s 5:2.

   Boćarski Kup BiH zbog pandemije i ušteda ove godine je bio jednodnevno natjecanja. Odigran je u boćarskoj dvorani u „Biberon“ u Grudama, a nastupilo je osam ekipa.

   „Nedostajali su samo boćari Neuma. Aktualni su ekipni prvaci, a nije ih bilo ni na pojedinačnim državnim prvenstvima, što se može ocijeniti neozbiljnim“, ističe Vide Krmek predsjednik Boćarskog kluba Čapljina i član Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH, te sumirajući dojmove sa završnog natjecanja u prvoj polusezoni, nastavlja:

   „Organizacija je bila izvrsna, a bilo je pravo zadovoljstvo na jednom mjestu vidjeti toliko boćara. Bio je to skup koji nam daje snage za dalje aktivnosti. Mislim da je pun pogodak bila odluka Upravnog odbora da kup bude jednodnevno natjecanje. Uz igru boćari su imali priliku za upoznavanje i razgovor. Ugodno je bilo biti boćar u dvorani „Biberon“, konstatira Krmek, te podcrtava:

   “Po meni posebno se iskazao Goran Boban igrač pobjedničkog sastava, Gruda. Mi smo nastupili oslabljeni, bez ključnih igrača, ali nismo htjeli odustati. Vidim slični motivi su vodili i druge klubove, što je za svaku pohvalu. Ako se ne nastupa, nema ni rezultata“, naglašava predsjednik Krmek, dodajući:

   „Bez obzira što smo u kupu ispali u prvom kolu, u cjelini smo vrlo zadovoljni osvojenim prvim mjestom u disciplini par. Naša kombinacija Ante Juka – Biba i Nedjeljko Grbavac, okitila se naslovom državnog prvaka, što je u ovom trenutku bio naš maksimalni doseg. Sada je poduža stanka tijekom koje ćemo poraditi na angažiranju nekolicine omladinaca kako bi ne samo pomladili sastav, nego i proširili igrački kadar“, zaključuje predsjednik BK Čapljina.

   Rezultati Kupa BiH u boćanju, za 2021. godinu, četvrtfinale: Grude – Čapljina 7:0, Sveti Stipan (Gorica) – Rastok (Prolog – Ljubuški) 4:3. Široki – Napredak Willa 5:2 i Bura (Posušje) – Dračevo 7:0, polufinale: Sveti Stipan – Bura 4:3, Grude – Široki 5:2; finale: Grude – Sveti Stipan 7:0.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport
Pretplati se na ovaj RSS feed
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!