banerRC212

Utorak, 07 Kolovoz 2018

POZIV ZA VOLONTERE

 

    Pozivamo sve one koji žele svojim volonterskim radom aktivno sudjelovati u realizaciji manifestacije „XX. Međunarodni ljetni karneval 2018.“, koja će se održati 17. i 18. 8.2018. u Čapljini.

    Prijavite se i volontirajte na XX. Međunarodnom ljetnom karnevalu 2018., te svojim entuzijazmom, motivacijom i željom za znanjem doprinesite da i ove godine ljetni karneval blista uz mlade ljude, koji će nakon svog angažmana otići bogatiji za jedno veliko iskustvo i nezaboravne uspomene.

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Stambeno zbrinjavanje još 255 raseljenih obitelji u okviru Regionalnog stambenog programa - najviše stanova bit će izgrađeno u Čapljini

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić potpisao je sporazume s načelnicima i predstavnicima 18 općina u kojima će biti izgrađeni stanovi za 255 raseljenih obitelji iz Bosne i Hercegovine, a najviše stanova, njih 30 bit će izgrađeno u čapljinskoj općini, na Modriču. Sporazum je ispred općine Čapljina potpisala Vlatka Knežević, stručna suradnica načelnika koja radi na projektu Regionalnog stambenog programa.
Te obitelji dom će dobiti u okviru potprojekta vrijednog više od 18 milijuna eura, koji je dio Regionalnog stambenog programa (RSP) čije su aktivnosti počele prije pet godina.
Ukupan broj raseljenih u BiH, za čije stambeno zbrinjavanje su osigurana sredstva je oko 11.000 osoba. Ovim sporazumom približavamo se cilju koji je zbrinjavanje 1.200 porodica u ovoj godini - kazao je ministar Ramić.
Regionalni stambeni program je zajednička inicijativa Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore s ciljem stambenog zbrinjavanja i povratka raseljenih osoba širom regije. Program predviđa stambena rješenja za oko 27.000 domaćinstava izbjeglica i raseljenih u četiri zemlje, odnosno ukupno 74.000 ljudi.
Ukupna vrijednost projekta za BiH je oko 200 milijuna KM, od čega je udio bh. institucija oko 30 milijuna.
Vodeća institucija u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, koja koordinira aktivnostima Regionalnog stambenog programa, a implementatori projekta su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske te Odjel za izbjeglice, raseljene osobe i stambena pitanja Vlade Brčko Distrikta BiH.

Općine uključene u potprojekt koji je počeo potpisivajnem sporazuma su: Bosanska Krupa (12 stanova), Čapljina (30), Domaljevac-Šamac (9), Donji Vakuf (9), Gornji Vakuf-Uskoplje (9), Gračanica (12), Jajce (9), Kalesija (20), Kladanj (9), Ključ (9), Lukavac (9), Novi Travnik (12), Odžak (20), Orašje (25), Sapna (9), Vareš (9), Vogošća (27) i Zavidovići (16).

U crkvi sv. Franje u Čapljini u četvrtak koncert na gitari profesora Maroja Brčića

U sklopu međunarodnog masterklasa klasične glazbe "Ardea" koji se održava u Čapljini i Ljubuškom, u četvrtak 9. kolovoza s početkom u 20,30 h u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini bit će održan koncert na gitari profesora Maroja Brčića. Podsjećamo, Međunarodni masterklas klasične glazbe Ardea organizira Centar za obrazovanje i kulturu AKADEMIJA Čapljina u suradnji s Glazbenom školom u Ljubuškom

  • Objavljeno u Najave

U sklopu Trebižatskog kulturnog ljeta bit će upriličen bogat duhovni, kulturni i zabavni program

U sklopu Trebižatskog kulturnog ljeta koje se održava u povodu blagdana Velike Gospe, u Trebižatu će biti upriličen bogat duhovni, kulturni i zabavni program. Trebižatsko kulturno ljeto započelo je u ponedjeljak Devetnicom koja se moli devet dana, dakle do 14. kolovoza. Na sam blagdan 15. kolovoza u crkvi Marijinog uznesenja u Trebižatu bit će upriličena svečana misa s početkom u 11 sati. Od duhovnih sadržaja bit će upriličene još dvije mise – u nedjelju 12. kolovoza misa za poginule branitelje i u utorak 14. kolovoza misa za blagoslov djece, obje s početkom u 18 sati.
Od kulturno- zabavnih sadržaja prvi na rasporedu je tradicionalni koncert HKUD "Seljačka sloga Trebižat". Ovaj događaj koji nosi naziv "Trebižatska večer" bit će upriličen u četvrtak 9. kolovoza s početkom u 21 sat na Domu kulture u Trebižatu. Osim tradicionalnog programa koji izvode sekcije društva i solisti, tu je i zanimljiv zabavni program. Novina ove godine je veliki čobanac koji će sa svojom vrijednom ekipom pripremati Luka Stojic Lule. Drustvo stoga poziva sve članove kao i sve Trebižaćane, sponzore, simpatizere i sve ljude dobre volje na ovaj jedinstven događaj.
Također, svi koji vole lijepu književnu riječ pozvani su na Književnu večer Vladimira Pavlovića koja će se održati 16. kolovoza, dok će 11. Međunarodni susret klapa "Trebižat 2018." biti održan 23. kolovoza.

 

  • Objavljeno u Najave
Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!