Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/radio-capljina.com/httpdocs/images/stories/2018/darivanje_krvi
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2018/darivanje_krvi

banerRC212

Petak, 10 Kolovoz 2018

U Trebižatu održan tradicionalni koncert HKUD „Seljačka sloga“

U povodu blagdana Velike Gospe na Domu kulture u Trebižatu održan je tradicionalni koncert HKUD „Seljačka sloga“. Nastupili su Puhački orkestar, folklorna skupina, Ženska klapa „Lira“, Muška klapa Trebižat“, te uz pratnju Puhačkog orkestra, solisti – duo Nataša Borovac/Ivan Sušac, Ana Vučina i Magdalena Brkić.
Koncert je otvoren skladbom „Galeb i ja“ u izvedbi Puhačkog orkestra, posvećenoj nedavno preminulom Oliveru Dragojeviću. Slijedio je niz skladbi također u izvedbi Puhačkog orkestra, a pod ravnanjem kapelnika Dražena Laskača. Izvedbom tradicionalnih pjesama – gange i bećarca, predstavila se folklorna skupina, a potom su slijedili nastupi ženske i muške klape, a program je zaključen nastupom solista i puhačkog orkestra. Koncert HKUD „Seljačka sloga“ u povodu blagdana Velike Gospe, bio je odlično posjećen, a prisustvovali su mu čapljinski načelnik dr- Smiljan Vidić sa suradnicima, Donko Jović, ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva i drugi. Tradicionalni koncert HKUD-a „Seljačka sloga“ u povodu blagdana Velike Gospe, zaključen je također tradicionalnim druženjem.

  • Objavljeno u Kultura

Koncert na gitari u Čapljini održao profesor Maroje Brčić

U sklopu međunarodnog masterklasa klasične glazbe "Ardea" koji se održava u Čapljini i Ljubuškom, u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini održan je koncert na gitari profesora Maroja Brčića.Kratki razgovor s profesorom Brčićem poslušajte u tonskom zapisu. 

  • Objavljeno u Kultura

Malonogometni turnir u Prenju: Na Duminim čaerima sve se praši zavatrili malonogometaši, a stigli i konopaši

Malonogometni memorijalni turnir u stolačkom naselju Prenj koji se igra u povodu blagdana Velike Gospe u punom je zamahu. Na turniru sudjeluje 18 ekipa iz stolačke, čapljinske i mostarske općine. Rezultati do sada odigranih utakmica, pretkolo, 2. kolovoza, Šćepan Križ – HNK Stolac 1:6, Čatar benz – Veterani Prenj 4:2, nakon penala, u regularnom dijelu susret je završen neodlučno 1:1.
Prvo kolo, Sv. Mihovil – Caffe bar "Legion" Ortiješ – 0:3, Brštanik/Kremnice – Poprati II 3:1, Modrič – Marko Bošković 2:5, Caffe bar "Hangover" – Bobanovo Selo 0:3, Poprati I – HNK Stolac 5:4, Općina Stolac – Inicijativa Stolac 1:4, Caffe bar "Žuti" – Čatar benz 2:8 i Višići – Dom zdravlja Stolac 0:3 b.b.
Drugo kolo, četvrtfinale, Inicijativa Stolac – Čatar benz 2:4 u prvoj, te Vidoštak/Poprati – Marko Bošković 0:6; rezultati, druge četvrtfinalne večeri, Bobanovo Selo – Caffe bar "Legion" Ortiješ 3:4 u prvoj, te Brštanik/Kremnice – Dom zadravlja Stolac 7:3, u drugoj utakmici.
Polufinale u potezanju konopa, Prenj – Hesnik 2:0, pobjeda Prenja.
Polufinale je na rasporedu večeras, 10. kolovoza, a otvorit će ga utakmica Čatar benz – Marko Bošković u 18 sati, a potom će od 19 sati igrati Caffe bar "Legin" Ortješ – Brštanik/Kremnice
Potezanje ponopa, u 20 sati, Kamenolom Brštanik/Kremnice – Pro kruške.
Finale je na programu u nedjelju, utakmica za treće mjesto između poraženih polufinalista, počet će u 17,30, a finalni ogled na rasporedu je od 18,30 sati.
U 20 sati je finale u povlačenju konopa.
Uz zanimljivosti na i uz teren igrališta Dumini čaeri, uzbudljivo će biti i za gledatelje koje čeka bogata nagradna igra u kojoj će glavni zgoditak biti novčana nagrada od 500 maraka.
Inače, nagradni fond turnira u Prenju je 4.500 maraka, od čega će pobjedniku pripasti 3.000 maraka.

D. Musa

  • Objavljeno u Sport

Veslači Udruge Čeljevo – Čapljina na brzinskoj utrci u Opuzenu osvojili petnaesto mjesto

Veslači Udruge Čeljeva – Čapljina, na brzinskoj utrci u Opuzenu osvojili su petnaesto mjesto, te će tako na Maratonu lađa koji se vozi u subotu, 11-og kolovoza, startati iz drugog reda. Nikola Barolović, voditelj udruge ističe da su zadovoljni pozicijom iz drugog reda, te da će pokušati da se za jakim posadama ispred sebe – Gusarom iz Komina i Bjelovarom, u startu izbore povoljniju poziciju za nastavak utrke.

Maraton lađa na Neretvi vozi se u subotu, a start je kod mosta u Metkoviću u 17 sati. Prve posade u cilju, nakon preveslana 22,5 kilometra očekuju se oko 19,15 sati. Svečanost podjele medalja i štitova najboljim ekipama, palnirana je za 21 sat.

Podsjećamo, na prošlogodišnjem Maratonu lađa od Metkovića do Ploča, Čeljevčani su u cilju bili petnaesti. S obzirom na podmlađeni sastav ove godine startat će bez rezultatog imperativa. Zanimljivo je napomenuti, da su karte za vlak iz kojega će se pratiti utrka, rasprodane još u pobedjeljak, što govori o velikom interesu. Kao i prošle i ove će godine veslača udruga Čeljevo – Čapljina, biti jedini predstavnik BiH.

Pretplati se na ovaj RSS feed
Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!