banerRC212

Dračevo pružilo jak otpor „gusarima” slijede pojedinačna prvenstva

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Dračevo pružilo jak otpor „gusarima” slijede pojedinačna prvenstva

   Zaostalom utakmicom petog kola A skupine Prve boćarske lige Dračevo – Neum 9:13, završen je prvi dio boćarskog prvenstva BiH. Prvak Neum je tu dionicu odradio u velikom stilu sa stopostotnim učinkom, međutim u Dračevu se propisno namučio. Utakmicu je presudila prva tura u kojoj su gosti ostvarili prednost od 6:2. Neumu su pripale obje partije u pojedincu, Marin Sabljić je nadigrao Matu Primorca 10:7, dok je Mladen Obradović bio bolji od Marija Karamatića 12:6. Sol na ranu domaćinu posula je igra parova u kojoj je kombinacija Željko Kužić/Pero Butigan sa 13:9, nadigrala domaću kombinaciju Nikica Karamatić/Ivica Bulum. Čast domaćinu spasila je trojka u sastavu Franjo i Marko Sušić, te Ivan Dalmatin koja je s 13:8 nadigrala gostujuću postavu Mustapić/Matić/Jogunica.

   „Gusari” su bolje odradili i drugu turu taktički rasporedivši snagu pa je tako Željko Kužić trčao samo štafetu koja je i dobila partiju, a nova dva boda u brzinskom izbijanju osvojio je Mladen Obradović protiv Franje Sušića. Za domaće poene u ovoj fazi utakmice, osvojio je samo Nikica Karamtić koji je u preciznom izbijanju nadigrao Marina Sabljića 8:6.

   Uglavnom, uoči zadnje ture na tabli je stajalo 4:10 za goste kojima su u zadnje četiri igre za pobjedu trebala samo dva poena. Nisu ih lako osvojili jer su Dračevljani u završnicu odigrali puno bolje od početka i sredine susreta. Franjo Sušić je u pojedincu dobio Kužića 13:8, slavio je i prvi domaći par Nikica Karamatić/Ivan Dalmatin, međutim drugi par je igrao neriješeno, a treći je poražen, pa su bodovi otišli u Neum.

   Rezultati 5-og kola Prve boćarske lige BiH, Dračevo: Dračevo – Neum 9:13, Grude: Grude – Sveti Stipan 11:11, slobodna je bila Napredak Willa.

   Poredak na koncu jesenskog dijela, 1. Neum 8, 2 Grude 5, 3. Napredak Willa 4, Sveti Stipan 3, 5. Dračevo 0 bodova.

   Odmah po završetku prve dionice ekipnog prvenstva boćara, kraću pojedinačna natjecanja. Prvo u nizu od tri pojedinačna prvenstva, bit će pojedinac klasično. Natjecanje će se održati u Boćarskom domu „Nožinac” u Posušju u subotu, 23-eg listopada s početkom u 12,45 sati.

D. Musa

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!