Logo
Ispiši ovu stranicu

Nogometne vratolomije: Srđan Vulić zabrinuo vratare GOŠK-a

Istaknuto Nogometne vratolomije: Srđan Vulić zabrinuo vratare GOŠK-a

  Pobjeda GOŠK-a u drugom kolu Kupa Federacije BiH, protiv u prvenstvu vodećeg federalnog prvoligaša TOŠK-a imala je i svoju zanimljivu stranu u kojoj je glavnu ulogu imao Srđan Vulić. Po vokaciji obrambeni igrač Vulić se u zadnjih petnaestak minuta utakmice ogledao među vratnicama. U naoko mirnoj utakmici uzbuđenja su počela petnaestak minuta prije kraja, kada je Matko Milović, vratar Gabeljana zbog igranja rukom izvan šesnaesterca, dobio izravni crveni karton. Pošto su ranije, izvršili svih pet izmjena, najhrabriji među igračima bio je Vulić koji se odlučio preuzeti ulogu vratara. Nisu se baš snašli ni suci, Vulić je najprije na gol crtu mislio stati u igračkom dresu, zatim je obukao Milovićev dres. Nakon kraće sudačke konzultacije, rješenje je bilo u oblačenju Milovićevog dresa, ali naopako.

   Čim su se formalnosti oko dresa smirile, Vulić je pokazao da moguće igra na pogrešnom mjestu. U trenutku isključenja Milovića rezultat je bio 2:0 za Trojance, pa su gosti iz Tešnja promjenu na golu shvatili kao priliku za poravnanje, međutim nakon što je Vulić „skinuo” dva zicera njihove ambicije su splasnule. Pri intervencijama kao što su ubačaji iz kuta Vulić je pokazao nevjerojatnu sigurnost, lopte je hvatao kao kruške.

   Poslije desetak minuta strepnji za rezultata sedamdesetak domaćih navijača, obradovao je treći pogodak kojeg je postigao Nikola Šunjić. Glavninu posla pri tome, obavio je Dženan Haračić, koji je u nadmudrivanju s gostujućim vratarom, izvan šesnaesterca, izišao kao pobjednik, lijepo uposlio Šunjića koji je zatresao mrežu. Uz plasman GOŠK-a u šesnaestinu finala Kupa BiH, svakako treba izdvojiti umijeće Srđana Vulića kojim je zabrinuo vratare Adnana Bobića, Matka Milovića i mladog Jurkovića.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaPonedjeljak, 20 Rujan 2021 10:38
Sva prava pridržana © www.radio-capljina.com 2017. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!