banerRC212

Pobjedom u derbiju sezone: Boćari Neuma ulaze u doigravanje za prvaka BiH

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Pobjedom u derbiju sezone: Boćari Neuma ulaze u doigravanje za prvaka BiH

    Minimalnu 13:11, ali plasmana u doigravanje vrijednu pobjedu izborili su boćari Neuma u derbiju polusezone protiv Gruda. Bila je to zaostala utakmica iz sedmog kola u kojoj je domaći sastav znao da ga samo uspjeh protiv lidera Gruda vodi u poluzavršnicu. Lako reći, ali teško ostvariti, jer su tijekom utakmice sve opcije bile u igri, na kraju su „gusari” na svojim Barama uspjeli „iščipati” pobjedu i plasirati se u doigravanje za prvaka.

   Mora se reći da poslije prvoga dijela Neum nitko nije vidio tako visoko. Boćare s bosanskohercegovačke rivijere kao da je razdrmao nastup u predkvalifikacijama za Kup prvaka. Izgubili su obje utakmice, od prvaka Srbije – Sombora, kao i prvaka Crne Gore – Mainia iz Budve koji se kvalificirao u boćarsku Ligu prvaka, međutim taj nastup kao da ih je vratio u formu iz 2018. godine kada su osvojili naslov prvaka. Zaigrali su kao preporođeni, a posebice je blistao Željko Kužić koji je u brzinskom izbijanju stigao do 37 pogodaka što je za njegu dob 48 godina, rezultat vrijedan pažnje, a pratili su ga i drugi „gusari”, pa uspjeh nije izostao. Što se tiče Gruđana oni su u derbiju postigli dva izvrsna rezultata Goran Boban je u disciplini precizno izbijanje ostvario 27 poena, a vrlo zapažen bio je i Damir Brzica koji je u krugu sakupio 29 „punata”.

   Grude su odigrale i drugu zaostalu utakmicu, iz desetog kola, protiv Dračeva koju su uvjerljivo dobili 20:4. Dvije zaostale utakmice za Gruđane su bile stvar prestiža, jer su s dvije utakmice manje imale osigurano prvo mjesto.

   Boćarsko prvenstvo BiH, rezultati zaostalih utakmica, sedmo kolo: Beum: Neum – Grude 13:11; deseto kolo, Grude: Grude – Dračevo 20:4.

   Konačni poredak, 1. Grude 12, 2. Neum 10, 3. Široki 8, 4. napredak Willa 7, 5. Dračevo 3 boda.

D. Musa

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!