banerRC212

Boćari utvrdili kalendar drugog dijela prvenstva: Prvenstvo se nastavlja 11. travnja, Neum u Kupu prvaka

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Boćari utvrdili kalendar drugog dijela prvenstva: Prvenstvo se nastavlja 11. travnja, Neum u Kupu prvaka

     Na redovitoj godišnjoj izvještajnoj skupštini Boćarskog saveza BiH utvrđen je kalendar natjecanja. Kako smo doznali od Vide Krmeka člana Upravnog odbora Boćarskog saveza, prvenstvo će startati 11-og travnja utakmicama šestog kola A skupine u kojoj je pet klubova, dok će natjecanje u B skupini, krenuti tjedan dana poslije 18-og travnja. U B skupini su četiri kluba. Nakon završetka ligaškog dijela prvenstva po dvije prvoplasirane ekipe doigravat će za naslov prvaka.

   Od gospodina Krmeka inače predsjednika BK Čapljina, doznali smo da će u boćarskoj Ligi prvaka Bosnu i Hercegovinu predstavljati prvak iz 2018. godine ekipa Neuma. Naime, u međuvremenu BK Ante Rozić prvak BiH iz 2019-te je prestao s natjecanjem, dok u 2020-oj godini prvenstvo nije privedeno kraju zbog pandemije korona virusa. U trenutku prekida u vodstvu su bile Grude s 9 bodova, ispred Čapljine koja je imala 7, Rastoka s 5, Neuma 4, Širokog 3 i Bure 2 boda. Međutim, kako prvenstvo nije zaključeno, a shodno izmijenjenim pravilima, BiH je prijavila prvaka iz 2018. godine. Valja reći da će Kup prvaka biti prvo službeno međunarodno natjecanje pod okriljem Europske boćarske federacije – FEB-a u kojem će nastupiti i predstavnici BiH, nakon pandemije korona virusa koja je posebice teško pogodila najrazvijeniju talijansku boćarsku regiju Lombardiju.

   Neum će prvo kolo Kupa prvaka igrati 24-og i 25-og travnja, pa se toga vikenda prvenstvene utakmice neće igrati.

   Za razliku od 2019/2020 kada je bila jedinstvena liga sa šest klubova, u tekućoj sezoni 2020/2021, natječe se devet klubova podijeljenih u dvije skupine. U A skupini poslije prvoga dijela i pet odigranih kola, u vodstvu su Grude s 8 bodova, ispred Širokog koji ima 6, treći je Neum s 4, četvrti Napredak ima 2, a peto Dračevo 1 bod. Nakon prvog dijela u B skupini, u vodstvu je Bura sa 6 bodova, ispred Čapljine sa 3, koliko ima i Rastok na trećem mjestu, dok je četvrti Sv. Stipan bez bodova.

Tekst i foto: D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!