banerRC212

Amar Krpo pomoćni trener košarkaša Čapljine: Za oporavak od COVID-19 košarkašima treba bar mjesec dana'

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Amar Krpo pomoćni trener košarkaša Čapljine: Za oporavak od COVID-19 košarkašima treba bar mjesec dana'

   Specifičan slučaj je košarkaša Čapljine u tekućem prvenstvu. Naime, imali su tri puta prisilne stanke zbog virusa COVID – 19, zarazu su preležali skoro svi igrači i članovi stručnog stožera. Treći put je to potrajalo mjesec dana, nakon čega su odigrane dvije zaostale utakmice. Amara Krpu pomoćnog trenera koji je nedavno također preležao bolest, a zatim na te dvije utakmice, zbog bolesti prvog trenera Borisa Džidića, vodio ekipu, pitali smo kako je igrati poslije tako duge stanke.

   „Tri puta po skoro mjesec dana je zaista previše, zadnja ova jednomjesečna stanka je na nas ostavila velikog traga. Doslovno mjesec dana trenirali smo sa samo sedam igrača. Ne možemo ništa uigravati, konkretno raditi na treningu, održavamo fizičku formu, ali igra pet na pet koja je osnov naš, tu ništa nismo mogli raditi, pa nije čudo što smo obje utakmice izgubili. To sve ostavlja posljedice, ali nadamo se da ćemo se do kraja tjedna kompletirati, da će spremni biti i Savković poslije viroze i Brajković poslije povrede leđa. U nedjelju u Kaknju bi trebali biti kompletni, prvi puta u tekućem prvenstvu.

   -Vraća se dakle i trener Džidić?

   -Trener je imao određenih komplikacija nakon zaraze, stanje je bolje, pa očekujemo da će u Kaknju u nedjelju, biti na klupi.

   -U kakvom su stanju igrači koji su imali COVID 19, kad se vrate, mogu li maksimalno trenirati, a time i igrati?

   -Realno oni se ne mogu za mjesec dana vratiti koliko toliko u normalu, zaraza ostavi posljedicu na tijelo. Deset dana minimalno se leži, temperatura učini svoje. Primjerice Jugović trenira već petnaest dana nakon izlaska iz karantene, ali se na njemu i dalje vide posljedice. Ne može raditi maksimalno, brzo se umara. Uglavnom, bar mjesec dana treba da bi se igrači vratili u pogon“, kaže Krpo, te na opasku hoće li se sve skupa odraziti na igre plasman kluba, nastavlja:

   „Sve skupa se već odražava na plasman. Mi smo sastavili ekipu koja bi se trebala boriti za prvih pet mjesta. Situacija je sad takva da smo na sedam pobjeda i osam poraza, ali ima još igre. Dva mjeseca su pred nama, sve ekipe su u jednu dvije pobjede tako da se mi s dvije vezane pobjede možemo vratiti među prvih pet“.

   -Praktično svi seniori i stručni stožer su preboljeli COVID – 19, može li vam to biti prednost u ovoj završnici, s obzirom da se i drugi mogu zaraziti?

   -Od 13 ekipa koje igraju plus Igokea, jedino trenutno prvoplasirana ekipa Čelika nije imala zaraženih igrača, što ne znači da do kraja prvenstva neće. Čelik realno ima najbolje šanse da se plasira u Ligu šest. E, što će se događati ako se njima ili nekoj drugoj ekipi pojavi virus u od 20. travnja kada počinje Liga za prvaka, onda bi to moglo stvoriti velike probleme. Minimalno se odlažu tri utakmice, tako da bi tu moglo biti pravih problema. Tu Savez treba mudro odlučivati – što raditi, odnosno komesar saveza.

   -Kad se pogleda ljestvica, razlika između ekipa po broju odigranih utakmica, je značajna. Čapljina je odigrala 15, Sparsi samo 14, dok primjerice Bosna Royal i Promo imaju po 17 odigranih utakmica, kad se to pogleda – neminovno je pitanje – koliko je prvenstvo regularno?

   -Po pravilima, prvenstvo je regularno, samo je stvar što imate toliko tih pauza koje su u svrhu zdravlja. Može se reći da je prvenstvo istodobno i regularno i nije regularno. Najvažnije da se da se ostane do kraja zdravo, košarke je bilo prije virusa i bite će i posle“, konstatira Amar Krpo, pomoćni trener KK Čapljine.

   Inače, Čapljina je trenutačno 11-ta, sa sedam pobjeda i osam poraza, odnosno 22 boda.

D. Musa

Poslijednja izmjena danaPetak, 19 Veljača 2021 13:17
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!