banerRC212

Ženski nogomet: Maja Jelčić asistirala za pogodak protiv Gruzije

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Nogometna vrsta BiH na utakmici protiv Gruzije, Maja Jelčić druga s lijeva u donjem redu Nogometna vrsta BiH na utakmici protiv Gruzije, Maja Jelčić druga s lijeva u donjem redu

   Čapljinka Maja Jelčić, asistirala je trećem pogotku ženske nogometne reprezentacije BiH koja je u kvalifikacijskoj utakmici u Tbilisiju, savladala Gruziju s 3:0, poluvrijeme 1:0. Naša reprezentacija je povela pogotkom Marije Damjanović u 22-oj minuti. Na 2:0 povisila je Sofija Krajšumović u 64-oj minuti. Trećem pogotku asistirala je Jelčićeva, poslije udarca iz kuta bila je najviša u skoku uputila udarac u okvir vrata, domaća vratarka Gobunia odbija loptu na koju natrčava Krajšumović i po treći puta zatresa mrežu domaćeg sastava.

   Treće mjesto i 18 osvojenih bodova najveći je uspjeh ženske nogometne reprezentacije BiH u kvalifikacijskim utakmicama. Prva je Danska, druga Italija, a iza BiH plasirale su se Izrael na četvrtom, Malta na petom, te Gruzija na šestom mjestu. Dalje idu dvije prvoplasirane reprezentacije.

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 03 Prosinac 2020 14:27
X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!