banerRC212

Andrija Jurković sportski direktor GOŠK-a: Naš stav je nastavak natjecanja, pa makar i bez gledatelja

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Andrija Jurković sportski direktor GOŠK-a: Naš stav je nastavak natjecanja, pa makar i bez gledatelja

   Mjesec i pol dana u Prvoj federalnoj nogometnoj ligi trajalo je zatišje, da bi u drugoj polovici prošlog tjedna bio održan prvi video sastanak na aktualne teme vezane za nastavak prvenstva. Andrija Jurković sportski direktor, govoreći o stavu GOŠK-a u pogledu nastavka, odnosno završetka prvenstva, kaže:

   „Imali smo prvi video sastanak od kada je pandemija nastupila i od kada je prekinuto prvenstvo, klubovi Prve lige s čelnicima Nogometnog saveza Federacije, na kojem na žalost, nisu doneseni nikakvi konkretni zaključci. Razgovaralo se o stanju u klubovima, o eventualnom nastavku ili prekidu prvenstva. Ja mogu ispred Nogometnog kluba GOŠK reći, da je naš stav nastaviti natjecanje, naravno ukoliko se stvore svi zdravstveni preduvjeti, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli i ukoliko civilne vlasti i svi ostali koji to trebaju, odobre nastavak natjecanja“, kaže direktor Jurković, te podcrtava:

   „Ono čime sam bio iznenađen na tom video sastanku, je da određeni broj klubova zagovara prekid prvenstva i proglašenje rezultata onakvi kakvi su trenutno po tabeli, što nama nikako nije u interesu. Jedna činjenica više je plasman u polufinale kupa BiH koje svakako želimo odigrati. Stava smo da se i prvenstvo nastavi do kraja, ukoliko se ponavljam, steknu svi uvjeti da bi se moglo igrati pa makar i bez gledatelja, kako bi se rezultati izborili na sportskom terenu, a ne ovako polovično. Smatramo da prvenstvo nikako ne može biti regularno, jer je odigrano jedva pedeset posto utakmica, da bi se priznali trenutni rezultati na tablici.

   -Kad je kup u pitanju, u opticaju su bile informacije da će se do kraja igrati po jedna utakmica?

   -To su neke naznake da bi se igrala po jedna utakmica polufinale i jedna finale, međutim zvanične odluke nema, a nije bio ni ždrijeb kupa. Dakle, nema nikakve službene odluke, jedna ili dvije utakmice. Vjerojatno se razmišljalo o odigravanju jedne utakmice zbog zgusnutog rasporeda prvenstva i svih silnih utakmica koje bi se igrale u slučaju njegovog nastavka.

   -Ima primjera u Europi da se neki i to renomirani klubovi. Gase zbog pandemije korona virusa, kako je stanje u GOŠK-u?

   -Naravno da se financijski efekt osjeti, pogotovo u ovako malim sredinama. Na sreću još nemamo nekih značajnih otkazivanja sponzora, vidjet ćemo što će vrijeme pokazati. Ako bi se prvenstvo nastavilo, lakše bi podnijeli taj teret, jer bi to značilo i oživljavanje gospodarstva. Ukoliko se produži ovako i GOŠK će biti ozbiljnije pogođen, za sada se nekako borimo. Mi smo prema igračima ispoštovali jedan dio njihovih primanja, stalno smo u kontaktu, svi su dobro, rade individualno po uputama trenera s kojim su stalno u kontaktu. Nadamo se što bržem povratku na terene, treninzima i utakmicama, makar i bez gledatelja. Naravno da nam je prvi uvjet zdravlje svakoga pojedinca, pa ćemo se zato ravnati odlukama nadležnih institucija.

   U GOŠK-u s razlogom priželjkuju nastavak natjecanja, jer su im u igri ostali prvenstvo i kup Plasmanom u polufinale kupa postigli su najveći u tom natjecanju, pa bi svaka naredna utakmica bila dodatni plus.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!