banerRC212

Miloš Jelčić izvršni direktor Europskog juniorskog prvenstva odbojkašica:„Mi smo spremni, a nadamo se da će prvenstvo biti održano u predviđenom terminu“

  • Napisao/la Dušan Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Miloš Jelčić izvršni direktor Europskog juniorskog prvenstva odbojkašica:„Mi smo spremni, a nadamo se da će prvenstvo biti održano u predviđenom terminu“

Odbojkaška natjecanja u BiH kao i u okolnim zemljama su u prekidu ili okončana. Podsjećamo, Odbojkaški savez Federacije BiH, prošloga tjedna proglasio je natjecanja pod svojom jurisdikcijom, završenim. Na razini BiH još se nadaju nastavku natjecanja, a valja istaknuti da je pred bh. odbojkom nikad bogatije ljeto – nastup ženske reprezentacije u Srebrenoj ligi, te europsko juniorsko prvenstvo koje zajednički organiziraju Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Međutim, trenutačna pandemija virusa predstojeća natjecanja drži u neizvjesnosti. Govoreći o Europskom juniorskom prvenstvu Miloš Jelčić, njegov izvršni direktor inače predsjednik OK Čapljina i OSFBiH, kaže:

Trenutačna situacija je takva da ništa sa sigurnošću ne možemo tvrditi, međutim s obzirom na činjenicu da se prvenstvo treba održati u drugoj polovici kolovoza i početkom rujna, ja se nadam da će do tada ove nedaće proći. Već sada mogu reći da je manje-više sve spremo što se tiče prvenstva. Na razini oba Saveza posao je shvaćen ozbiljno, tako da oko organizacije natjecanja dvojbi nema. S obzirom da je to kraj druge polovice ljeta ja se iskreno nadam da će se natjecanje prvenstvo održati prema planu i programu“.

Dakle, sudeći prema riječima izvršnog direktora prof. Jelčića, oko same organizacije ne bi trebalo biti nikakvih problema. Što više ovaj dugogodišnji odbojkaš Čapljine ističe da je s ekipom uključenom u rad na organizaciji oba saveza „zadovoljstvo raditi“.

Podsjećamo, prema utvrđenom planu domaćini natjecanja bit će gradovi Zenici iz BiH i Osijeku iz Hrvatske. Natjecanje po skupinama u oba grada treba početi 22. kolovoza, a polufinale i finale igrat će se u Zenici, 2. rujna. Ugovor o organizaciji Europskog odbojkaškog prvenstva za juniorke s Europskom odbojkaškom konfederacijom potpisan poodavno. Prilikom potpisivanja ugovora Europska konfederacija je za organizaciju odobrila i nepovratna sredstva u iznosu od 100.000 eura, od kojih OS BiH ide 60.000, a Hrvatskom odbojkaškom savezu 40.000 eura. Valja istaći gestu OS Hrvatske koji je OS BiH prepustio 10.000 eura, pa je tako dioba odobrenih nepovratnih sredstava, obavljena u omjeru 60:40 posto u korist OS BiH.

Potpisanim pak, sporazumom između OS BiH i OS Federacije tehnički organizator predstojećeg europskog odbojkaškog prvenstva za U19, bit će Federalni savez. Prema utvrđenom proračunu ukupna organizacija Odbojkaški savez BiH koštat će oko 591.000. Tako je planirano, a kako će biti pokazat će narednih mjesec, dva.

 

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!