banerRC212

Odbojkaški savez Federacije BiH odlučio: Završeno natjecanje prvaci vodeće ekipe, Čapljina sačuvala status superligaša

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Odbojkaški savez Federacije BiH odlučio: Završeno natjecanje prvaci vodeće ekipe, Čapljina sačuvala status superligaša

   Nakon košarkaškog saveza, odluku o završetku natjecanja u ligama pod njihovom jurisdikcijom, donio je i Odbojkaški savez Federacije BiH. Shodno toj odluci vodeći klubovi proglašeni su prvacima. Najviše su pri tome profitirali klubovi iz tuzlanske i sarajevske regije.

   Na osnovu tijekom proteklog dijela sezone postignutih rezultata u sezoni 2019/20 godina za prvake su proglašeni:

   OK Bosna, Kalesija, Superliga za muškarce,

   ŽOK Igman, Ilidža, Superliga za žene, skupina Jug.

   ŽOK Bosna, Kalesija, Superliga za žene, skupina Sjever

   ŽOK Lukavac, Lukavac, Prva federalna liga odbojkašica, skupina A1

   OK Vogošća, Vogošća, prve federalna liga odbojkašica, skupina A 2.

   Odluku o završetku natjecanja u svim ligama OSFBiH za sezonu 2019/20., shodno članku 50. Statuta Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, donio je Upravni odbor na telefonskoj sjednici održanoj u petak, 20. ožujka. Dakle, dosadašnji rezultati u svim ligama proglašeni su konačnim. Shodno tomu prvoplasirani klubovi automatizmom ulaze u viši rang u skladu s propozicijama natjecanja u tekućoj sezoni.

   Shodno članku šest, Odluke o završetku natjecanja u svim ligama OSFBiH za sezonu 2019/20., spomenuta odluka je punovažna danom donošenja, dok članak sedam propisuje da protiv spomenute odluke „nisu dozvoljeni pravni lijekovi“.

   „Pazite, nismo lomili preko koljena, svjesni činjenice da ovako rješenje nekim klubovima neće pogodovati, ali pratili smo i situaciju s pandemijom, te na kraju zaključili da je završetak natjecanja ipak najbolje rješenje. Vidite, na sastanak u Tuzlu nisu mogli doći svi članovi pa smo se konsultirali telefonski i na kraju odlučili da je završetak natjecanja u ovom trenutku najbolje rješenje“, ističe Čapljinac Miloš Jelčić, predsjednik OSFBiH, te dodaje:

   „Ispred Upravnog odbora zamolio bi sve klubove i sportaše da se pridržavaju uputa Kriznih stožera i da maksimalno poštuju upute nadležnih organa u Bosni i Hercegovini“.

D. Musa

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!