banerRC212

Međunarodni nogometni turnir u Gabeli: U finalu ponovo Sutjeska – Zrinjski

  • Napisao/la D. Musa
  • Objavljeno u Sport
Istaknuto Međunarodni nogometni turnir u Gabeli: U finalu ponovo Sutjeska – Zrinjski

   Ljubitelji nogometa gledat će reprizu prošlogodišnjeg finala Zrinjski – Sutjeska, na 30. nogometnom turniru Memorijal „Andrije Ankovića”. U polufinalnim utakmicama prvog dana natjecanja, u prvoj utakmici Zrinjski je s 2:0, poluvrijeme 0:0, savladao hrvatskog trećeligaša Neretvu iz Metkovića. Strijelci za Mostarce bili su Čurjurić u 62-oj minuti, te Gabrijel Čoko u 82-oj minuti.

   Valja reći da je Neretva ugodno iznenadila dobrom igrom, dok se od dvije garniture Zrinjskog ipak više očekivalo. Naime, Mladen Žižović trener Mostaraca, na poluvremenu je izvršio hokejašku izmjenu, promijenio je svih 11 igrača. Druga postava pokazala se spremnijom od prve, pa su u nastavku utakmice pala oba pogotka. Mijenjao je, ali nešto manje i Damir Borovac, novi trener Metkovaca.

   U drugoj polufinalnoj utakmici branitelj trofeja Sutjeska iz Nikšića, tek je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspjela ukupnim rezultatom 5:4 nadigrati domaćina GOŠK. U regularnom dijelu susret je završen neodlučeno 1:1, a neodlučeno je bilo i prvo poluvrijeme 0:0. Poveli su Nikšićani pogotkom Nikolića u 64-oj minuti, da bi GOŠK poravnao u posljednjim sekundama utakmice preko Farisa Hukare. U ruletu s 11 metara strijelci su bili vrlo precizni, da bi u završnici, ponestalo koncentracije.

   Jedanaesterci, 1:2 Niklić, 2:2 Eldin Mustfić, 2:3 Vučić, 3:3 Šunjić, 3:4 Janković 4:4 Samardžić, 4:5 Ćetković, Jusufbašić tuče preko vrata, šut Erakovića vratar GOŠK-a Haračić brani, Šivšić, tuče preko vrata. Prema tome, konačni rezultat utakmice GOŠK – Sutjeska 4:5, nakon jedanaesteraca.

   Rezultati prvog turnirskg dana, Zrinjski – Neretva 2:0, poluvrijeme 0:0; GOŠK – Sutjeska 4:5 nakon jedanaesteraca, 1:1 u regularnom dijelu, a 0:0 prvo poluvrijeme.

   Dakle, u finalu 30. međunarodnog nogometnog turnir Memorijal „Andrije Ankovića” igrat će Zrinjski i Sutjeska, a u susretu za treće mjesto Neretva i GOŠK.

Valja reći da je 30-to izdanje nogometnog Memorijala u Gabeli otvorio Donko Jović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegovačko-neretvanske županije. Inače, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je pokrovitelj ovogodišnjeg Memorijala u Gabeli, a supokrovitelj je Grad Čapljina – gradonačelnik dr. Smiljan Vidić.

D. Musa

Parse error in downloaded data

banerRC1vikend

X

Upozorenje!

Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez prethodnog odobrenja!