Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Smiljan Vidić podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika GO HDZ BiH Čapljine

Smiljan Vidić podnio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika GO HDZ BiH Čapljine

by | 19. siječnja 2024. 10:25 | Aktualno, Vijesti

Gradonačelnik Čapljine i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljina Smiljan Vidić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke, potvrdio je član GO HDZ-a Čapljina.

Ostavka je uslijedila nakon što je Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv Smiljana Vidića i Darke Šimovića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti.

Naime, čapljinski gradonačelnik se tereti da je tvrtki ”Neretva energija” iz Čapljine nezakonito dao na korištenje, a potom i prodao zemljište te time omogućio nezakonito stjecanje milijunske koristi kupcu.

Vidić je medijima kazao da je sve rađeno po zakonu, ali da ne želi da ova optužnica ugrozi i optereti Gradski odbor, posebno u izbornoj godini, dodavši kako i dalje ostaje član GO HDZ BiH Čapljina.

Podsjećamo, Smiljan Vidić funkciju gradonačelnika Čapljine obnaša od lokalnih izbora 2008. godine.

Foto/tekst: fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...