Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Smart Fest Stolac će ugostiti Adija Šošu, grupu Zoster, Dragana Marinkovića Macu i Lutkarsko kazalište Mostar

Smart Fest Stolac će ugostiti Adija Šošu, grupu Zoster, Dragana Marinkovića Macu i Lutkarsko kazalište Mostar

by | 5. lipnja 2024. 14:00 | Aktualno, Audio, Vijesti

Smart Fest Stolac  – Festival u organizaciji UG Inicijativa svake godine u mjesecu lipnju u gradić na Bregavi – Stolac donosi spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. Težnja festivala je da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca. SMART fest nastoji promovirati potencijale našega grada podižući svijest o kulturi i umjetnosti kako kod djece i mladih, tako i kod cijele zajednice..

SMART Fest će otvoriti predstava „Moj prijatelj Bumbi“ Lutkarskog kazališta Mostar, u Kulturnom centru Stolac s početkom u 17 sati. Moj prijatelj Bumbi je topla priča o odrastanju, zaigranosti, mašti i bezuvjetnoj ljubavi koja pršti iz svakog djeteta. Bumbi je plod mašte jednog djeteta, koje u svojoj zaigranosti ne nailazi na razumijevanje odraslih. Ova je predstava prepuna raznih šala, munjevitih gegova i zabavnih songova koji će zasigurno nasmijati djecu, ali i roditelje. Ulaz na predstavu je besplatan.

Istog dana, na istom mjestu, ali od 21 sat nastupa Maca i njegova kultna predstava „Kakva ti je žena, takav ti je život“.

Karizmatični Sarajlija Dragan Marinković Maca ovom je predstavom već oduševio regiju, a sada ćemo ga napokon gledati i u Stocu. Predstava će se održati u Kulturnom centru u četvrtak 6. lipnja u 21 sat.

Hit komedija „Kakva ti je žena, takav ti je život“ natjerat će vas na razmišljanje o sebi i o svijetu koji vas okružuje, jer mi smo generacije koje ne žele vezu. Listamo po aplikacijama u nadi da ćemo pronaći pravu osobu. Željeli bismo naručiti svoju srodnu dušu preko interneta, čitamo „Pet načina kako da znaš da mu se sviđaš“ i „Sedam načina kako da je osvojiš“ misleći da možemo programirati osobu za vezu kao projekt na internetu. Ipak, mi smo ti koji ne žele vezu, stoji u opisu predstave za koju su  dostupne ulaznice putem sustava Entrio.

Glazbeni dio osmog izdanja festivala održat će se u subotu 8. lipnja kada vas očekuje koncertni program u kojem nastupa talentirani Mostarac Adi Šoše, a svoj novi album Najgori predstavit će Zoster. Koncerti će se održati ispred Gradske uprave u samom središtu grada, a ulaznice možete nabaviti putem sustava Entrio.

Dođite i uživajte u bogatom programu SMART Festa! Vidimo se od 6. Do 8. lipnja u prelijepom gradu na Bregavi!

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...