Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Slijede radovi na Koridoru Vc u Hercegovini vrijedni 960 milijuna eura

Slijede radovi na Koridoru Vc u Hercegovini vrijedni 960 milijuna eura

by | 24. travnja 2024. 10:01 | Aktualno, Vijesti

Europska banka za obnovu i razvoj je objavila obavijest o nabavci za radove i konzultantske usluge za dionicu Koridora Vc Ovčari – Tunel Prenj – Mostar sjever, čija je ukupna procijenjena vrijednost 960 milijuna eura.  

Projekt obuhvaća izgradnju dionice tunel Prenj (dužina 12,4 km) za koji je postupak nabave u tijeku, dionice Ovčari – Prenj (tek se treba definirati) i dionice Prenj – Mostar sjever, koja je u fazi definiranja.

Konzultantske usluge podrazumijevaju tehničku pomoć na dionici tunel Prenj (dužina 12,4 km), gdje je postupak nabavke završen, nadzor na dionici tunel Prenj (postupak započet), nadzor na dionici Ovčari – Prenj (treba se definirati) i nadzor na dionici Prenj – Mostar sjever (treba se definirati), piše Indikator.

U tijeku je raspisivanje natječaja za dionicu tunela Prenj.

Ukupna procijenjena vrijednost navedenih radova i konzultantskih usluga je 960,000,000.00 EUR.

Bosna i Hercegovina ima namjeru koristiti sredstava kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od 300 milijuna eura i kredita Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od 300 milijuna eura za financiranje izgradnje prioritetnih dionica na Koridoru Vc.

Preostala sredstva za projekt u iznosu od 360 milijuna eura, osigurat će se iz očekivanih bespovratnih sredstava WBIF-a i vlastitih sredstava poduzeća Autoceste FBiH.

Foto/tekst: HMS

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...