Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Slađan Milinković, predsjednik HNK Čapljina, o minuloj sezoni čiji se repovi još vuku – „Ne igra se prvenstvo jednu polusezonu“

Slađan Milinković, predsjednik HNK Čapljina, o minuloj sezoni čiji se repovi još vuku – „Ne igra se prvenstvo jednu polusezonu“

by | 14. lipnja 2021. 15:11 | Vijesti

Čapljina ostaje, Čapljina ispada, kako je počela tako je i stresno završila prvoligaška 2020/2021. sezona u Bjelavama. Poslije jedanaest prvoligaških sezona kako trenutačno stvari stoje Čapljina seli u niži rang. Zbog raspleta u Premijer ligi, odnosno uskraćene licence Mladosti iz Doboja kod Kaknja, na koncu ni 36 osvojenih bodova nije bilo dovoljno za opstanak, jer je u međusobnim duelima s Orašjem koje je sezonu završilo također s 36 bodova, Čapljina bila za pogodak lošija. Sumirajući dojmove o netom na terenu završenoj sezoni Slađan Milinković predsjednik HNK Čapljina, kaže:

Sezona je bila konfuzna, najprije smo ostali u Prvoj ligi, pa smo pustili dio igrača da smanjimo troškove, onda smo opet te igrače bili prisiljeni vraćali zbog uskraćene licence Mladosti. Imali smo slučaj korona, osam zaraženih igrača, a nije bilo razumijevanja da nam se utakmica u Goraždu odgodi. Svašta se ispreplelo u protekloj sezoni, u prvom redu neugodnih stvari koje smo morali rješavati. Po svim izračunima četvrta smo momčad proljeća s osvojenih 26 bodova“, ističe predsjednik Milinković koji nakon podsjećanja na zimušnju izjavu za Radiopostaju Čapljina, da će u nastavku učiniti sve što je do njih da se osigura opstanak, kako sami si ne bi imali što predbaciti, nastavlja:

Pazite, mi smo ispali u prvih trinaest kola kada smo osvojili samo šest bodova. To je najveći problem. Počeli smo se dizati u zadnja dva kola kada je za trenera došao Damir Borovac Kana. Bili smo zadnji, ali smo osvajanjem četiri boda u završnici pretekli Slaven, pa smo zimovali na petnaestom mjestu s deset bodova. Mislim da smo u nastavku, psihološki iznenadili ostatak lige, nas su na polusezoni vjerojatno svi otpisali pa su rezonirali – ovi ispadaju sigurno, idemo se baviti drugim stvarima. Međutim, kada smo mi krenuli nizati pobjede na domaćem terenu osim utakmice protiv GOŠK-a, u završnici se došlo u situaciju da se tri, četiri ekipe bore za opstanak. Pazite, kada smo dobili utakmicu protiv Slavena u Živinicama, u predzadnjem kolu jesenske polusezone, mi smo bili zadnji“, razlaže predsjednik Milinković, pa nastavlja:

Utrkivali smo se, dali sve od sebe, što se bodova tiče, ali smatram da nije svako zlo za zlo. Ja opet nisam siguran kako će sve ovo završiti, možda Mladost izganja ovo što ganja, pravdu. Uspjeli smo kompletirati omladinski pogon, uraditi dio infrastrukture na stadionu, planiramo nastaviti dalje. Za omladinski kamp u Tasovčićima završen je tender, ovih dana se otvaraju ponude. Jedno je sigurno mi ćemo se za godinu dana vratiti u Prvu ligu, tu nema priče“, kategoričan je predsjednik Čapljine, koji na kraju konstatira:

Pazite, još prošlog ljeta situacija je bila takva da se klub skoro ugasio. Korona je bila, prekinuto je prvenstvo, igrači otišli kud koji, financiranja nije bilo, zatim zabrane vam dolazak publike na stadione, a u isto vrijeme vam ne daju da preko nekih drugih sredstava strimova i slično, prenosite utakmice. Zamislite u takvoj situaciji koji bi ludi sponzor prihvatio da podržati takvo nešto!? na kraju je ispalo jedna velika istina, ne igra se prvenstvo jednu polusezonu, to je tako“, zaključuje predsjednik Milinković.

Umjesto zaključka može se reći, da su u Bjelavama prelomili – ispadanje u niži rang, nije smak svijeta. Riješit će neke nužne stvari kao što su kamp za mlade, omasoviti omladinski pogon i krenuti naprijed.

{gallery}2021/6/bjelave{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...