Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nogomet: Bjelave i Podavala maksimalno suzdržani

Nogomet: Bjelave i Podavala maksimalno suzdržani

by | 5. ožujka 2021. 15:45 | Vijesti

   Skromni jesenski učinci odrazili su se i na raspoloženje u čapljinskim nogometnim prvoligašima – Čapljini i GOŠK-u uoči nastavka prvenstva. Podsjećamo, oba kluba nalaze se „debelo” u Donjem domu prvoligaške ljestvice Čapljina je petnaesta s 10 bodova, dok je GOŠK četrnaesti s 14 bodova. S obzirom na jesenske plasmane oba kluba u nastavak prvenstva ulaze prije svega, s ciljem bijega iz opasne zone. Usporedbe radi ističemo da su to ujedno i najlošiji jesenski plasmani Čapljine i GOŠK-a u prvoligaškom „životu” ovih klubova.

   Mada je 15 kola do kraja prvenstva, puno ipak na početku se borba za opstanak i u Bjelavama i na Podavali nameće kao prioritet. Za razliku od ranijih godina u oba kluba su zakopčani uoči nastavka prvenstva, kao da se čeka razvoj situacije u prvim kolima. Pripremne utakmice ne govore puno. Čapljina je uigravanje započela s premijerligašima – izgubila je od Tuzla Cytia 1:3, a od Zrinjskog i Širokog po 0:3, dok je neriješeno igrala s Olimpikom 2:2 i Krupom 1:1. Potom je slijedila serija provjera s drugoligašima. Momčad iz Bjelava dominirala je dva puta Neum 5:2 u gostima i 2:0 na svom terenu. Istim rezultatom 2:0 savlada je i Brotnjo, dok je u „generalci” protiv Ljubuškog igrala neriješeno 0:0. Momčad je kompletirana nekim novim igračima među kojima je svakako najpoznatije ime Marcel Mace, od kojega se i najviše očekuje.

   Ni na Podavali pripremne utakmice nisu ponudile odgovore je li i koliko momčad spremna za nastavak prvenstva. Trojanci su uigravanje započeli pobjedom protiv juniorske ekipe Veleža 3:0, potom su s Krupom igrali neriješeno 0:0, a zatim izgubili od Širokog Brijega 0:3. Gabeljani su na turniru Andrija Anković, neočekivano nadigrali od Gradine 0:2, a onda u borbi za treće mjesto nakon penala, izgubili od Sutjeske 5:6, u regularnom dijelu bilo je 1:1. Uslijedila je provjera protiv prvoligaša Igmana 0:1 i na kraju „generalka” s konjičkim Klisom 2:0. Dakle, na osnovu rezultata teško je govoriti o formi. Da i u GOŠK-u pušu na hladno, pokazuje angažman u minut do dvanaest Miljenka Bošnjaka, koji bi trebao povezati raštimane obranu i napad.

   Prema tome, oba čapljinska prvoligaša u drugi dio sezone ulaze s maksimalnim oprezom. Šturi su i s izjavama, što se može protumačiti situacijom u kojoj su se našli, ali i činjenicom da nisu sigurni kako će stvari ići u nastavku prvenstva, poučeni upravo iskustvom od prošle jeseni.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...