Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nogomet: Bjelave i Podavala maksimalno suzdržani

Nogomet: Bjelave i Podavala maksimalno suzdržani

by | 5. ožujka 2021. 15:45 | Vijesti

   Skromni jesenski učinci odrazili su se i na raspoloženje u čapljinskim nogometnim prvoligašima – Čapljini i GOŠK-u uoči nastavka prvenstva. Podsjećamo, oba kluba nalaze se „debelo” u Donjem domu prvoligaške ljestvice Čapljina je petnaesta s 10 bodova, dok je GOŠK četrnaesti s 14 bodova. S obzirom na jesenske plasmane oba kluba u nastavak prvenstva ulaze prije svega, s ciljem bijega iz opasne zone. Usporedbe radi ističemo da su to ujedno i najlošiji jesenski plasmani Čapljine i GOŠK-a u prvoligaškom „životu” ovih klubova.

   Mada je 15 kola do kraja prvenstva, puno ipak na početku se borba za opstanak i u Bjelavama i na Podavali nameće kao prioritet. Za razliku od ranijih godina u oba kluba su zakopčani uoči nastavka prvenstva, kao da se čeka razvoj situacije u prvim kolima. Pripremne utakmice ne govore puno. Čapljina je uigravanje započela s premijerligašima – izgubila je od Tuzla Cytia 1:3, a od Zrinjskog i Širokog po 0:3, dok je neriješeno igrala s Olimpikom 2:2 i Krupom 1:1. Potom je slijedila serija provjera s drugoligašima. Momčad iz Bjelava dominirala je dva puta Neum 5:2 u gostima i 2:0 na svom terenu. Istim rezultatom 2:0 savlada je i Brotnjo, dok je u „generalci” protiv Ljubuškog igrala neriješeno 0:0. Momčad je kompletirana nekim novim igračima među kojima je svakako najpoznatije ime Marcel Mace, od kojega se i najviše očekuje.

   Ni na Podavali pripremne utakmice nisu ponudile odgovore je li i koliko momčad spremna za nastavak prvenstva. Trojanci su uigravanje započeli pobjedom protiv juniorske ekipe Veleža 3:0, potom su s Krupom igrali neriješeno 0:0, a zatim izgubili od Širokog Brijega 0:3. Gabeljani su na turniru Andrija Anković, neočekivano nadigrali od Gradine 0:2, a onda u borbi za treće mjesto nakon penala, izgubili od Sutjeske 5:6, u regularnom dijelu bilo je 1:1. Uslijedila je provjera protiv prvoligaša Igmana 0:1 i na kraju „generalka” s konjičkim Klisom 2:0. Dakle, na osnovu rezultata teško je govoriti o formi. Da i u GOŠK-u pušu na hladno, pokazuje angažman u minut do dvanaest Miljenka Bošnjaka, koji bi trebao povezati raštimane obranu i napad.

   Prema tome, oba čapljinska prvoligaša u drugi dio sezone ulaze s maksimalnim oprezom. Šturi su i s izjavama, što se može protumačiti situacijom u kojoj su se našli, ali i činjenicom da nisu sigurni kako će stvari ići u nastavku prvenstva, poučeni upravo iskustvom od prošle jeseni.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...