Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Limači kup 2019. u Čapljini: Slavili čapljinski i međugorski limači

Limači kup 2019. u Čapljini: Slavili čapljinski i međugorski limači

by | 7. siječnja 2020. 15:45 | Vijesti

   Škola nogometa „Limači” Čapljina, pod kraj prošle godine organizirala je četvrti po redu „Limači kup 2019.”. Natjecanje je u Čapljinu dovelo ekipe iz cijele Hercegovine, te Metkovića u Hrvatskoj, a igralo se u dvije kategorije, generacija 2009. i generacija 2010. godište. Ugodna novina bilo je natjecanje u freestylu – tehniciranju loptom.

   U generaciji 2010. godište prvo mjesto osvojili su domaćini, Limači Čapljina, koji su u finalu nadigrali NK Dubrave Inter Campus s visokih 6:1. Treće mjesto pripalo je Posušacima koji su s 5:0 savladali Leotar. Tako je u ovoj konkurenciji poredak bio sljedeći: 1. Limači Čapljina, 2. Dubrave Inter Campus, 3. Posušje, 4. Leotar.

   Najbolji strijelac u konkurenciji 2010. godište, bio je Damjan Puljić, NK Dubrave Inter Campus, za najboljeg vratara proglašen je Maro Dodig, Limači Čapljina, dok je za najboljeg igrača proglašen Eugen Filipović također član Limača. U tehniciranju loptom za najuspješnijeg je izabran Đorđe Ćurić, FK Leotar.

   U generaciji 2010. godište provo mjesto osvojila je Škola nogometa AS Međugorje koja je u finalu nadigrala ŠF Leostars (Trebinje) 6:0, dok je treće mjesto pripalo Limačima Čapljina koji su s 1:0 savladali Brotnjo. Prema tome, konačni poredak bio je sljedeći, 1. ŠN AS Međugorje, 2. ŠF Leostars, Trebinje, 3. Limči, Čapljina, 4. Brotnjo, Čitluk.

   Za najboljeg igrača u ovoj konkurenciji, proglašen je Josip Ostojić ŠN AS, za najboljeg vratara Vuk Glogovac ŠF Leostars, dok je prvi strijelac bio Ante Jurković, Limači. Za najboljeg u freestylu proglašen je Andrija Ostojić, HNK Brotnjo.

   „Prvo što bih rekao, natjecanje je pokazalo da talenata ima i to na pretek, samo treba raditi”, ističe Josip Ilija Kalfić, voditelj Škole nogometa Limači” Čapljina”, te konstatira:

   „Nama je jako važno da su se svi razišli zadovoljni, da se za ovaj uzrast igrao dobar nogomet, da su mladi zainteresirani, samo opet kažem, treba raditi. Djecu u ovoj dobi treba motivirati za sport. Turnir je okupio oko 250 djece, već taj podatak govori ne samo o interesu nego i o radu s mladim na području cijele Hercegovine, jer da se sve kvalitetnije ne radi ne bi bilo ni djece, što je nama koji s njima radimo, poticaj za dalji rad i usavršavanje”, zaključuje Josip Ilija Kalfić.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...