Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Nakon ‘velike seobe’ GOŠK sa sedam bodova iz tri utakmice bilježi dobar start

Nakon ‘velike seobe’ GOŠK sa sedam bodova iz tri utakmice bilježi dobar start

by | 28. kolovoza 2019. 22:25 | Vijesti

   Sedam bodova iz tri utakmice, od toga dvije gostujuće, više su nego dobar start federalnog prvoligaša iz Gabele. Taj učinak dovoljan je za trenutačno četvrto mjesto, a s obzirom na kretanje rezultata na utakmici protiv Travnika u trećem kolu, učinak je mogao biti i osjetno bolji. Gabeljani su doslovce u zadnjoj sekundi ostali bez dva boda. Osvrćući se na utakmicu u Travniku Nenad Gagro trener GOŠK-a, kaže:

   „Kad se cijela utakmica sagleda, mi smo izgubili dva boda s obzirom da smo dva puta imali vodstvo. Za nas su kobni bili prekidi igre iz kojih smo primili oba gola. Međutim, čestitam mojim dečkima na dobroj, muškoj kvalitetnoj utakmici zaista su dali svoj maksimum. Igrali smo po jako teškom terenu, tijekom cijele utakmice padala je jaka kiša teren je bio natopljen i težak za igru”, kaže Gagro, te u osvrtu na narednog protivnika nastavlja:

   „Ja sam na početku sezone kazao, ovo je liga u kojoj svatko svakoga može pobijediti. Prema informacijama koje imam o Igmanu, riječ je o ekipi koja može svakome napraviti veliku štetu. Imajući to na umu mi svo već počeli pripreme za tu utakmicu”.

   Dakle, Trojanci su u prva tri kola osvojili sedam bodova, što se rezultatski gledano može smatrati dobrim startom. Međutim, ako se u obzir uzmu još neki aspekti, bodovni učinak na početku sezone može dobiti još višu ocjenu. Jedan od razloga za to je potpuno nova ekipa s kojom su Gabeljani suzdržano krenuli u federalno prvenstvo. Naime, nakon ispadanja iz Premijer lige iz GOŠK-a je krenula ‘velika seoba’ igrača u bh. i hrvatske klubove. Čak dvadeset igrača pod ugovorom napustilo je Podavalu! Ostala su samo petorica, od kojih su samo dvojica odigrala zadnje dvije utakmice – Kulović i Lukač, dvojica – Ereiz i Aletić, oporavljaju se od ozljeda, a Čolić je na klupi. Takav odljev pravi je fenomen u ovdašnjem nogometu, a sudeći po rezultatima na početku sezone, izgleda da se ‘velika seoba’, odnosno ‘veliki remont’ momčadi ne bi trebao odraziti na plasman.

   Ovu tvrdnju izrekli smo prije svega na osnovu prve dvije utakmice i pobjede protiv Radnika u gostima i Slavena u Gabeli. U tim je utakmicama GOŠK stizao rezultatski zaostatak, pokazavši da je stručni stožer na čelu s trenerom Gagrom, tijekom ljeta dobro pripremio momčad. Upravo tjelesna sprema u Prvoj federalnoj nogometnoj ligi može biti od presudne važnosti, bar u jesenskoj polusezoni. Imajući to na umu za očekivati je da Trojanci u jesenskoj polusezoni neće razočarati.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!