Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

SSSBiH: Prava radnika u BiH još uvijek nisu na zadovoljavajućoj razini

SSSBiH: Prava radnika u BiH još uvijek nisu na zadovoljavajućoj razini

by | 1. svibnja 2024. 11:55 | Aktualno, Audio, Vijesti

Međunarodni praznik rada obilježava se 1. svibnja diljem svijeta, da bi se odala počast svim radnicima koji su se tijekom 19. i 20. stoljeća borili za bolji položaj sebe i svojih kolega.

O pravima radnika u BiH u današnjem vremenu razgovarali smo s Adisom Kečom, šefom stručne službe Saveza samostalnih sindikata BiH.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede. Već od sljedeće 1890. godine taj datum postaje međunarodnim danom opće solidarnosti radništva.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...