Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Bjelavama zapuhali povoljni vjetrovi, a tri uzastopne pobjede Čapljinu lansirale na treće mjesto

U Bjelavama zapuhali povoljni vjetrovi, a tri uzastopne pobjede Čapljinu lansirale na treće mjesto

by | 26. rujna 2019. 12:40 | Vijesti

   Samo tri tjedna, odnosno tri kola, trebala su nogometašima federalnog prvoligaša Čapljine, da napuste neugodni Donji dom i presele se u sam vrh prvenstvene ljestvice. Momčad iz Bjelava trenutačno je treća s 13 bodova, četiri pobjede, dva poraza i jednom neriješenom utakmicom. Dakle, u zadnja tri kola osvojeno je devet bodova, a u prva četiri, samo četiri. Još je zanimljivija statistika kada su u pitanju golovi. Od ukupno 12 postignutih pogodaka, Čapljinci su 11 dali u zadnje tri utakmice, pri čemu su primili dva pogotka. Prema tome do četvrtog kola i poraza od vodećeg Olimpika 0:1, momčad iz Bjelava postigla je jedan, primila dva pogotka, a onda je odčepilo.

   Dakle, u zadnja tri kola ekipa Dragana Radović najprije je slavila u gradskom derbiju protiv GOŠK-a 2:1, zatim je na gostovanju u Orašju ostvarila rekordnu gostujuću pobjedu 5:1, da bi u sedmom kolu u Bjelavama, nadigrala Radnik s 4:0. Po završetku te utakmice rezultatima ohrabreni Dragan Radović je kazao:

   „Utakmicu smo otvorili odlično, poveli s 2:0 u prvih deset minuta, onda smo olako shvatili susret pa smo prvo poluvrijeme potrošili na naše dječje bolesti, ali smo drugo poluvrijeme odigrali kako treba i zasluženo slavili”, kaže trener Radović, te analizirajući proteklih sedam kola dodao:

   „Mislim da igramo dobro, mislim da smo i prva kola igrali dobro, ali nije nas rezultat pratio, kad smo počeli davati golove, popravili su se i rezultati. Teško je reći koliko može ova mlada ekipa, na primjer, na spisku protiv Radnika od 18 igrača, devet je bilo do 21 godine. Nema razloga da ne nastavimo s dobrim igrama, pa tako ćemo i u osmom kolu u Živinicama igrati svoju igru, bez obzira što je pobjeda imperativ domaćinu”, naglasio je Radović.

   Uglavnom, u poslovično vjetrovitim Bjelavama, zapuhali su povoljni vjetrovi, donijeli samopouzdanje i optimizam prijeko potrebne za nastavak borbe za bodove.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!