Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mateo Rodin nakon teže ozljede zalet za novu sezonu hvata u rodnoj Čapljini

Mateo Rodin nakon teže ozljede zalet za novu sezonu hvata u rodnoj Čapljini

by | 22. srpnja 2019. 11:04 | Vijesti

Širok dječački osmijeh, neposredan i srdačan sa znancima, raspoložen za razgovor na rukometne i ine sportske teme. Takav je Mateo Rodin trenutačno rukometaš francuskog Nancya, čiji odnos prema sportskim obvezama, cijenjen je gdje god se pojavi. Susret u Čapljini i logičan upit – prošla sezona?

„Početak sezone veoma dobar, bez pretjerivanja sezonu u Nancyu počeo sam odlično, ali taj niz nakon osam kola, prekinula je teža ozljeda koljena. Slijedila je operacija, pa rehabilitacija, sedam mjeseci bez rukometa, uh…”

-U zadnje dvije sezone vas neće u Izviđaču problem je bilo rame, sada koljeno?

-Tako je to kada se zaneda. Godinama treniraš i igrač, ništa, onda u dvije godine dvije ozljede. Treba se s tim nositi, nadam se da je to razdoblje iza mene, sada gledam naprijed.

-Od brata Nikole, nogometaša Čapljine, čuli smo da predano treniraš?

-U razgovoru s trenerom i stručnim stožerom Nancya, dogovorili smo da ovdje odradim treći dio rehabilitacije. Radim dva puta dnevno, prije podne s trenerom Mateom Jovanovićem, a popodne sam na fizikalnoj terapiji kod Tihomira Goluže. Želim igrati, pa ništa ne prepuštam slučaju. Mislim da sam 70 posto spreman za sezonu.

-Kako je igrati u Francuskoj?

-Početak je bio težak, prvi put sam se našao vani. Premostio sam to nekako uz podršku suigrača iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.

-Francuska druga liga u usporedbi s onim što ste igrali u Čapljini i Izviđaču?

-Zahtjevna liga, fizički zahtjevna liga. Dosta klubova je bilo izjednačeno. U ligi od 14 klubova, deset je bilo na približnoj razini, tako da ne možeš reći da ćeš nekoga pobijediti, svejedno u gostima ili kući. Mom Nancyu nisu davali izglede u borbi za vrh, ali smo početak sezone dobro odradili, pa smo se našli u play offu, na žalost zadnju utakmicu odigrali smo loše i ostali bez višeg ranga. Nadam se da ćemo propušteno nadoknaditi ove sezone. Pojačali smo se na svim pozicijama, angažirali trenera s prvoligaškim iskustvom pa očekujem borbu za viši rang. Takvi su bar, planovi kluba.

Mateo Rodin ističe iznimno fer odnos kluba prema njemu nakon ozljede, te da će u narednoj sezoni pokazati svoju rukometnu kvalitetu. Uz to što nije nastupao za Nancy, Rodin je nestao i sa spiska izbornika Bilala Šumana.

„Drago mi je da se reprezentacija plasirala na europsko prvenstvo, pri čemu je Nikola Prce, moj uzor, na gostujućim utakmicama protiv Češke i Bjelorusije, dao ključni doprinos. Samo neka me zdravlje posluži vratit ću se ja na izbornikov popis”, kaže oporavkom zadovoljni Mateo.

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...