Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mateo Rodin nakon teže ozljede zalet za novu sezonu hvata u rodnoj Čapljini

Mateo Rodin nakon teže ozljede zalet za novu sezonu hvata u rodnoj Čapljini

by | 22. srpnja 2019. 11:04 | Vijesti

Širok dječački osmijeh, neposredan i srdačan sa znancima, raspoložen za razgovor na rukometne i ine sportske teme. Takav je Mateo Rodin trenutačno rukometaš francuskog Nancya, čiji odnos prema sportskim obvezama, cijenjen je gdje god se pojavi. Susret u Čapljini i logičan upit – prošla sezona?

„Početak sezone veoma dobar, bez pretjerivanja sezonu u Nancyu počeo sam odlično, ali taj niz nakon osam kola, prekinula je teža ozljeda koljena. Slijedila je operacija, pa rehabilitacija, sedam mjeseci bez rukometa, uh…”

-U zadnje dvije sezone vas neće u Izviđaču problem je bilo rame, sada koljeno?

-Tako je to kada se zaneda. Godinama treniraš i igrač, ništa, onda u dvije godine dvije ozljede. Treba se s tim nositi, nadam se da je to razdoblje iza mene, sada gledam naprijed.

-Od brata Nikole, nogometaša Čapljine, čuli smo da predano treniraš?

-U razgovoru s trenerom i stručnim stožerom Nancya, dogovorili smo da ovdje odradim treći dio rehabilitacije. Radim dva puta dnevno, prije podne s trenerom Mateom Jovanovićem, a popodne sam na fizikalnoj terapiji kod Tihomira Goluže. Želim igrati, pa ništa ne prepuštam slučaju. Mislim da sam 70 posto spreman za sezonu.

-Kako je igrati u Francuskoj?

-Početak je bio težak, prvi put sam se našao vani. Premostio sam to nekako uz podršku suigrača iz Srbije, Crne Gore i Slovenije.

-Francuska druga liga u usporedbi s onim što ste igrali u Čapljini i Izviđaču?

-Zahtjevna liga, fizički zahtjevna liga. Dosta klubova je bilo izjednačeno. U ligi od 14 klubova, deset je bilo na približnoj razini, tako da ne možeš reći da ćeš nekoga pobijediti, svejedno u gostima ili kući. Mom Nancyu nisu davali izglede u borbi za vrh, ali smo početak sezone dobro odradili, pa smo se našli u play offu, na žalost zadnju utakmicu odigrali smo loše i ostali bez višeg ranga. Nadam se da ćemo propušteno nadoknaditi ove sezone. Pojačali smo se na svim pozicijama, angažirali trenera s prvoligaškim iskustvom pa očekujem borbu za viši rang. Takvi su bar, planovi kluba.

Mateo Rodin ističe iznimno fer odnos kluba prema njemu nakon ozljede, te da će u narednoj sezoni pokazati svoju rukometnu kvalitetu. Uz to što nije nastupao za Nancy, Rodin je nestao i sa spiska izbornika Bilala Šumana.

„Drago mi je da se reprezentacija plasirala na europsko prvenstvo, pri čemu je Nikola Prce, moj uzor, na gostujućim utakmicama protiv Češke i Bjelorusije, dao ključni doprinos. Samo neka me zdravlje posluži vratit ću se ja na izbornikov popis”, kaže oporavkom zadovoljni Mateo.

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!