Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Šahovski turnir za mlade nade u Čapljini

Šahovski turnir za mlade nade u Čapljini

by | 20. prosinca 2017. 15:50 | Vijesti

U organizaciji Šahovskog kluba Čapljina održan je kadetski turnir u šahu. Turnir je ujedno bio i otvoreno kadetsko prvenstvo Čapljine, ali i 2-gi međunarodni kadetski turnir. Nastupio je 21 natjecatelj, 17 dječaka i 4 djevojčice, iz Čapljine, Metkovića, Čitluka i Mostara. Turnir je bio jedinstven za sve sudionike, bez obzira na uzrast, ali je proglašenje pobjednika bilo po kategorijama. 
 
Plasman po kategorijama, kadeti do 14 godina pobjednik je Marin Kljusurić iz Metkovića, druga je bila Ana-Marija Gavran iz Mostara, a treća Emina Novaković iz Čapljine. Filip Pehar iz Čitluka pobjednik je u kategoriji kadeta do 12 godina, drugi je bio Jakov Šiljeg iz Metkovića, a treće mjesto osvojila je Martina Šimunović iz Mostara. U konkurenciji kadeta do 10 godina pobjednik je Mihael Bijeliš iz Metkovića, drugi je bio Mihael Vukelja,  treći Slaven Krešić obojica iz Čapljine. U kategoriji kadete do 8 godina, pobjednik je Borna Pehar iz Čitluka, drugo mjesto zauzeo je Nikola Smoljan iz Mostara, a treće Roko Šušnjar iz Metkovića. 
 
 Dakle, po dva naslova osvojili su mladi šahisti iz Metkovića i Čitluka, a zadovoljni mogu biti i domaćini, Čapljinci, kao i Mostarci, čiji su članovi, također, ostvarili više zapaženih plasmana.
 
D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...