Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Šahovski turnir za mlade nade u Čapljini

Šahovski turnir za mlade nade u Čapljini

by | 20. prosinca 2017. 15:50 | Vijesti

U organizaciji Šahovskog kluba Čapljina održan je kadetski turnir u šahu. Turnir je ujedno bio i otvoreno kadetsko prvenstvo Čapljine, ali i 2-gi međunarodni kadetski turnir. Nastupio je 21 natjecatelj, 17 dječaka i 4 djevojčice, iz Čapljine, Metkovića, Čitluka i Mostara. Turnir je bio jedinstven za sve sudionike, bez obzira na uzrast, ali je proglašenje pobjednika bilo po kategorijama. 
 
Plasman po kategorijama, kadeti do 14 godina pobjednik je Marin Kljusurić iz Metkovića, druga je bila Ana-Marija Gavran iz Mostara, a treća Emina Novaković iz Čapljine. Filip Pehar iz Čitluka pobjednik je u kategoriji kadeta do 12 godina, drugi je bio Jakov Šiljeg iz Metkovića, a treće mjesto osvojila je Martina Šimunović iz Mostara. U konkurenciji kadeta do 10 godina pobjednik je Mihael Bijeliš iz Metkovića, drugi je bio Mihael Vukelja,  treći Slaven Krešić obojica iz Čapljine. U kategoriji kadete do 8 godina, pobjednik je Borna Pehar iz Čitluka, drugo mjesto zauzeo je Nikola Smoljan iz Mostara, a treće Roko Šušnjar iz Metkovića. 
 
 Dakle, po dva naslova osvojili su mladi šahisti iz Metkovića i Čitluka, a zadovoljni mogu biti i domaćini, Čapljinci, kao i Mostarci, čiji su članovi, također, ostvarili više zapaženih plasmana.
 
D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...