Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

ŠK Čapljina: Predstoji najjači turnir u povodu dana općine

ŠK Čapljina: Predstoji najjači turnir u povodu dana općine

by | 24. rujna 2018. 11:12 | Vijesti

   Šahovski klub jedan je od mlađih sportskih kolektiva u Čapljini, koji se proteklih godina afirmirao prije svega uspješnom organizacijom turnira, praktično tijekom cijele godine. Zatim tu su nastupi na prvenstvima Herceg-Bosne, pa dva naslova državne prvakinje Sanje Bilić, koja je BiH predstavljala na prvenstvima Europe u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji. Nedavni nastup na šahovskom prvenstvu Herceg-Bosne Vladislav Prskalo, predsjednik kluba i aktivni igrač ocjenjuje riječima:

   „Zadovoljni smo nastupom na prvenstvu, posebice imajući na umu da nismo nastupili kompletni. Na kraju smo bili peti, a do zadnja dva kola držali smo drugu poziciju. Neki od igrača prvi puta su nastupali na takvom natjecanju, pa nam je to bila i investicija za budućnost“, naglašava predsjednik Prskalo, koji je s 3,5 poena iz šest partija bio među uspješnijim.

   Najviše uspjeha – četiri osvojena poena, imala je Sanja Bilić na ženskoj ploči. Međutim, za ljubitelje drevne igre u Čapljini, prvenstvo je već prošlost, a oči su uprte u turnir koji se igra u povodu Dana općine, 4. listopada.

   „Turnir će se igrati u nedjelju, 30-og rujna, u prostorijama kluba. Očekujemo do sada najjači turnir s rekordnim brojem sudionika, oko 25. Nastupit će i neki od jačih šahista iz okolnih mjesta, tako da je za očekivati zanimljive borbe na 64 polja“, naglašava Prskalo inače po rejtingu internacionalni majstor.

   Mada ovo nisu neka zvjezdana vremena za šah na ovom prostorima, ŠK Čapljina, je primjer kako se voljom i sa skromnim sredstvima u ovom sportu, mogu činiti vidljivi pomaci.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...