Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Mate Grubišić predsjednik boćarskog saveza BiH: “Od jeseni prelazimo na sustav natjecanja jesen-proljeće“

Mate Grubišić predsjednik boćarskog saveza BiH: “Od jeseni prelazimo na sustav natjecanja jesen-proljeće“

by | 26. ožujka 2019. 17:31 | Vijesti

   Sa lijepim proljetnim danima ‘bude’ se i bosanskohercegovački boćari. Na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora uz sumiranje rezultata prošle sezone, udarene su konture nove, a tu su i neke za bh. boćanje krucijalne novine. Sumirajući zaključke Mate Grubišić, predsjednik Boćarskog saveza BiH kaže:

   „Ostao je isti broj klubova u sustavu natjecanja, devet, pa će se kao i prošle godine ligaški dio prvenstva igrati u dvije skupine nakon čega slijedi doigravanje. Iako smo se nadali da će se neki od klubova koji su zamrznuli aktivnosti aktivirati do toga nije došlo, ali smo zadovoljni da nije bilo osipanja. To nam je potvrda da smo u prošloj godini dobro radili“, naglašava predsjednik Grubišić, te dodaje:

   „Bilo je kontakata s nekoliko potencijalnih klubova, čak i u nekim novim sredinama kao što je Bugojno, ali očito da za to treba vremena, ne može rediti preko noći. Imamo tri, četiri kluba koja su pred aktiviranjem, nadam se da će nam se neki od njih, priključiti od iduće sezone. Posebice smo zadovoljni da iza sezone nema repova, računi su izmireni, sudjelovali smo na najvećim međunarodnim natjecanjima, pa smo shodno tome donijeli i neke odluke u pogledu termina održavanja prvenstva.“

   -Koje su to novine, ili novina?

   -Od ove godine, odnosno od jeseni, prelazimo na sustav natjecanja jesen – proljeće, kao što je to i u većini sportova. Dakle, od 19/20 sezone slijedi velika novina, na koju smo se odlučili prateći druge zemlje. Hrvatska je primjerice, na taj sustav prešla prije nekoliko godina. Mi doduše nemamo dovoljno dvorana, ali ćemo za to startati s prvim dijelom sezone ranije, dok je toplije, a nastavit ćemo u travnju, kako bi izbjegli hladnoću“, naglašava predsjednik Grubišić.

   Od predsjednika Grubišića doznali smo tako da će naredno prvenstvo biti ubrzano, završit će početkom ljeta, pa će se tijekom ljeta klubovi pripremiti za jesenski početak nove sezone. Dakle, kad je o boćanju riječ ova sezona bit će prebukirana. Uz prelazak na novi sustav predsjednik Grubišić izražava nadu da će se osigurati sredstva i za međunarodne nastupe kako sudjelovanje klubova u europskim kupovima tako i sudjelovanje reprezentacije na svjetskom juniorskom i seniorskom prvenstvu Europe.

Propustili ste? Poslušajte!