Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Lavovi počeli pripreme, na prvom prozivu dvadesetak igrača

Lavovi počeli pripreme, na prvom prozivu dvadesetak igrača

by | 12. lipnja 2018. 16:54 | Vijesti

   S pripremama za novu sezonu započeli su nogometaši GOŠK-a iz Gabele. Prvi proziv hita prošle sezone počeo je u svlačionici obraćanjima čelnika kluba predsjednika Luje Ilića i sportskog direktora Andrije Jurkovića, te šefa stručnog stožera Feđe Dudića i pitanjima igrača oko rješavanja nekih statusnih problema, registracije, stanovi, radne dozvole i slično. Uslijedilo je mjerenje, pa izlazak na pomoćni teren stadiona Perica Pavlović, zajedničko slikanje i prvi trening.

    Na prvom prozivu bilo je dvadesetak nogometaša, predsjednik kluba Lujo Ilić najavio je još četiri pet pojačanja, što bi uz postojeći kadar, te igrače koji su dobili nešto duži dopust poput Stjepana Vege, trebalo biti dovoljno za sezonu u kojoj su pred GOŠK-om veliki izazovi – potvrđivanje rezultatskog uzleta iz drugog dijela prošle sezone, te obilježavanje stogodišnjice kluba. Govoreći o početku pripreme Dženam Zaimović, pomoćni trener kaže:

    „Prvi radni dan u novoj sezoni nedostajalo je par igrača, priključeno je nekoliko mlađih igrača, tu je i par pojačanja, a očekujemo još nekoliko igrača. Očekuje se da ćemo do petka kompletirati sastav“, ističe trener Zaimović te na upit, što se poslije uzleta na koncu prošle sezone, od GOŠK-a može očekivati u novoj, kaže:

    „Da, posebno smo dobro igrali u završnom dijelu sezone, kada samo ostvarili vrhunske rezultate. Nova sezona, novi izazovi, nedostaje nekoliko kvalitetnih igrača koji su napustili klub, vidjet ćemo, kakva će biti pojačanja, a realnost je neko od mjesta u sredini tablice“.

    -Navijači će pitati, može li se više, među veliku četvorku?

    -Treba biti realan, s obzirom na proračun koji klub ima, realno da ne možemo ići među četiri, pet klubova, ali sigurno ćemo dati sve od sebe, da budemo blizu najjačih, odnosno vodećih ekipa. Znam momke, realno ne bi ni u narednoj sezoni trebalo biti problema.

    -Još nije utvrđen konačni sustav natjecanja, kako je vaše mišljenje o trokružnom sustavu koji se sada zagovara?

    -Svaki sustav ima nekih pozitivnih i negativnih strana. Dosadašnji sustav ostavljao je puno prostora za moguće malverzacije. Bilo je par ekipa, koje su rano gubile interes za natjecanje, klubovi nisu mogli u Europu, a nisu mogli ni ispasti, pa su gubili natjecateljski žar, teško je bilo stimulirati igrače. Upravo zbog toga, ja sam za trokružni sustav, mislim da će biti realniji, da će duže držati natjecateljski adrenalin, kod igrača i klubova“.

    Što se igračkog kadra tiče, proteklih dana nove ugovore s GOŠK-om, potpisali su napadač Luka Anković, na dvije godine, zatim vratar Dalibor Kozić na godinu dana, pa dva nova igrača – Vedin Kulović, koji je pristigao iz mostarskog Veleža i Elvedin Aletić koji je stigao iz Orašja. Prve profesionalne ugovore potpisali su juniori – Antonio Raguž i Anđelo Kordić. Stjepan Vego je dobio odobrenje za nekoliko dana dopusta, a po dolasku i on će potpisati ugovor s Gabeljanima, kao i Dino Deak, koji zbog povrede, još na poštedi. Prema planu priprema, GOŠK će u Gabeli vježbati od 29-og lipnja, nakon čega ekspedicija seli na Kupres gdje će obaviti drugu fazu priprema. Dogovorene i dvije provjere protiv Željezničara, 25. lipnja, te Radnika 8-og srpnja.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...