Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sport u službi turizma: Pri kraju rok prijavama za 16. pustolovnu utrku u Čapljini

Sport u službi turizma: Pri kraju rok prijavama za 16. pustolovnu utrku u Čapljini

by | 29. lipnja 2021. 15:12 | Vijesti

   S približavanjem kraju roka za prijave za 16. pustolovnu utrku „Čapljina 2021.“, započinje odbrojavanje za ovaj sportsko-turistički spektakl koji će se održati u subotu 3. srpnja. Rok istječe u srijedu, 30. lipnja, u ponoć s tim da će se prijave i njihova validnost zaključiti u četvrtak, 1. srpnja. U želji da privuku i pripadnice ljepšeg spola organizatori, Turistička organizacija „Čapljinka“, su ove godine skratili triatlon stazu na „samo“ na 17,3 kilometra i povećali nagradni fond na 1.200 KM. Ranijih godina dužina staze redovito je prelazila 20 kilometara.

   Ovogodišnji triatlon će se sastojati od vožnje kanuima niz rijeku Trebižat, od kupališta „Matica“ u Trebižatu do kupališta „Jaz“ u Strugama u dužini od oko 7,1 kilometar. Bez obzira što većina sudionika poznaje Trebižat rijeke u pravilu, svake godine, ponudi po neko iznenađenje u vidu prevrtanja na brzacima, lutanja po rukavcima i slično. Nema sumnje da će nešto slično biti i ove godine. Nakon vožnje kanuima slijedi trčanje u dužini od 1,1 kilometar od kupališta „Jaz“ do rimske ville rustice Mogorjelo. Treća faza je vožnja biciklima kroz grad, pa magistralom M – 17 do mosta u Klepcima, a onda slijedi skretanje kraj 504 godine starog tzv. Klepačkog mosta, i ruta cestom do Karaotoka u Parku prirode „Hutovo blato“. Kotizacija za sudjelovanje je popularnih 15 KM po osobi, odnosno 30 KM po ekipi od dva člana. Okupljanje sudionika i pratećeg osoblja od Hitne službe čapljinskog Doma zdravlja, vatrogasaca koji će osiguravati utrku, do novinara najavljeno je u 15 sati u villi rustici Mogorjelo. Start ovogodišnje utrke najavljen je dakle, za subotu, u 17,30 sati. Za očekivati je da će najspremnijima do cilja biti potrebno oko dva sata, a ostali kada stignu.

   „Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala Čapljine. Promidžba i oživljavanje prirodnih i turističkih ljepota našega kraja, sportsko natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za pospješivanje održivog razvoja, promicanje zdravlja, sprječavanje bolesti, promicanje tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštovanja“, naglasila je Elena Sesar, tajnica Turističke organizacije „Čapljinka“.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...