Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

S iftara u Čapljini poslana lijepa poruka o međureligijskom dijalogu

S iftara u Čapljini poslana lijepa poruka o međureligijskom dijalogu

by | 4. travnja 2024. 21:44 | Aktualno, Vijesti

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Čapljina, Adem Šuta upriličio je iftar na kojemu je ugostio don Iliju Petkovića, čapljinskog župnika, paroha Igora Mastilovića, ravnatelje čapljinskih osnovnih škola, predstavnike Caritasa i Merhameta te ravnatelja Radiopostaje Čapljina.

Imam Šuta u prigodnom obraćanju kazao je da je ovaj skup u Čapljini dovoljan razlog da vjerujemo da nas Bog  nije ostavio i da mu se zahvaljujemo na velikoj milosti. Šuta je istaknuo da vjeruje da je ovo druženje dokaz da nas sve čeka bolja budućnost: “mi želimo i poručujemo večeras da hoćemo utjecati na to da nam budućnost bude prožeta dijalogom, razumijevanjem i zajedničkim aktivnostima na radost svih građana našeg grada. Nadam se da će glas o ovom lijepom druženju iz bašče cvijeta Hercegovine, iz naše Čapljine, stići preko Mostara, Sarajeva, do naših ljudi koji su razasuti širom svijeta.”

Na bogatoj trpezi našle su se datulje, begova čorba, pečenje, riba, baklava, hurmašice, tulumbe, pila se domaća limunada.

Podsjećamo muslimani će ove godine ramazanski Bajram proslaviti u srijedu 10. travnja.

Tekst/foto: Mile Limov

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...