Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Županijski poticaj za rasplodne junice iznosio 84 KM po grlu

Županijski poticaj za rasplodne junice iznosio 84 KM po grlu

by | 1. ožujka 2021. 14:32 | Vijesti

   S ciljem afirmacije županijskih novčanih poticaja kao razvojne komponente nastavljamo s pregledom odobrenih potpora u 2020. godini. Stigli smo do animalne proizvodnje – Potpora hranidbe i uzgoja krava prvotelki, rasplodne junice. Potporu po ovom osnovu shodno Zakonu o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, ostvarilo je pet subjekata među kojima jedan iz Čapljine. Zanimljivo, najviše dvije potpore dobili su uzgajivači iz Grada Mostara, dok je po jedna potpora otišla u Čapljinu, Prozor Ramu i Konjic. Iznos poticaja kretao se od 168 KM koliko je ostvario uzgajivač iz Konjica, pa do 1.999 KM koliko je ostvarila jedna čapljinska tvrtka.

   Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za hranidbu i uzgoj krava prvotelki – rasplodne junice vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 84 KM po rasplodnoj junici. Valja reći da klijent ne može ostvariti županijsku potporu u 2020-oj godini za istu mjeru za koju mu je u istoj godini županijsko Ministarstvo poljoprivrede izvršilo obračun federalne novčane potpore po modelu poticaja proizvodnji, izuzev propisanih mjera hranidbe u stočarstvu.

   Sukladno Programu i Naputku o novčanim potporama, poticaj je mogao ostvariti samo jedan od supružnika. Inspekcijski nadzor u provedbi Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji, obavljaju inspektori Ministarstva poljoprivrede. Ukoliko se utvrdi da sredstva nisu namjenski upotrebljena, klijent je dužan vratiti isplaćena sredstva.

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...