Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Romantičari i nostalgičari sve bliže Neretvi

Romantičari i nostalgičari sve bliže Neretvi

by | 9. rujna 2017. 11:39 | Vijesti

Povratak rijeci omiljena je tema dijela Čapljinaca u svakidašnjem ćaskanju. Naime, početkom ovoga stoljeća stjecajem okolnosti, nastupio je svojevrsni otklon od rijeke, a žila kucavica postao je zapadni dio grada. Romantični i nostalgični, uporno su ponavljali kako se treba – vratiti rijeci.

Prvi zbog vezanosti za rijeku kakvih je malo u Europi, a drugi zbog uspomena. Jedni i drugi uređenjem obale koje je u tijeku, konačno bi mogli doći na svoje.
Podsjećamo, radovi su započeli izgradnjom obalo utvrde, a onda se krenulo s uređenjem rive, postavljanjem pločnika i led rasvjete. U taj dio projekta kako je najavio dr. Smiljan Vidić, čapljinski načelnik općina će uložiti 113.700 KM.
Realizacija cjelokupnog projekta započela je početkom srpnja. Nikola Cvitanović, voditelj radilišta tvrtke “Perutina”, koja je na javnom natječaju dobila posao, kao rok za završetak naveo je tri mjeseca. S obzirom na to za očekivati je da se posao uređenja, okonča do početka desetog mjeseca. Trenutačno je u tijeku postavljanje pločnika. Posao u kooperaciji s tvrtkom “Perutina” obavlja mostarska tvrtka HP “Investing”. Izedin Zukanović, voditelj radilišta ističe da će taj dio posla biti okončan polovicom rujna. Valja reći da će se u sklopu projekta raditi i dvije rampe za pristup šetnici, klupe i slični sadržaji. Šetnica između dva mosta u gradu, biti će dugačka oko 650 metara. Čapljinski načelnik je najavio da se nakon saniranja deponije u Adi, planira produžetak šetnice do rimske ville rustice Mogorjelo.
Inače, Čapljinci i njihovi gosti i do sada su mogli šetati po lijepo uređenom nasipu uz rijeku, ali sada će doživljaj biti potpuniji, jer se šetnica spušta prema koritu rijeke. Naravno, ovaj projekt građani Čapljine prate sa zanimanjem i odobravanjem.
{gallery}2017/galerija/riva{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...