Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

AUDIO: Roman “Portret duše” Mire Gavrana predstavljen u Čapljini

AUDIO: Roman “Portret duše” Mire Gavrana predstavljen u Čapljini

by | 8. svibnja 2024. 22:17 | Aktualno, Audio, Vijesti

Jedan od najpoznatijih hrvatskih književnika, Miro Gavran, predstavio je u Čapljini svoj roman „Portret duše“.

U izjavi za Radio Čapljinu, Gavran je istaknuo da mu je bilo jako lijepo u Čapljini i da se nada da će opet doći s jednom od svojih predstava. Kad je riječ o romanu “Portret duše” ističe da je riječ o prikazu života sedam žena. Priče su iznesene u različitim književnim i neknjiževnim vrstama – u obliku pisma, ratne reportaže, pripovijesti, filmskog scenarija i dr., a kroz sve priče važno mjesto ima muški protagonist, koji kao umjetnik prati portrete, odnosno živote tih žena. Knjiga prolazi kroz šest desetljeća života u Hrvatskoj, od 1960. do 2020. godine.

Sve prisutne pozdravio je na početku večeri predsjednik ogranka Matice hrvatske Čapljina, Ivan Prce koji je kazao kako je velika čast ugostiti književnika i predsjednika Matice hrvatske Miru Gavrana u Čapljini.

Glazbene točke izveli su Laura Jovanović na violini i pjevačka skupina HKUD-a „Luke“ Višići. Roman je uz autora predstavio čapljinski sveučilišni profesor dr. sc. Emil Brajković.”

Nakon službenog dijela programa uz prodaju knjiga, održano je i zajedničko druženje s autorom.

Podsjetimo, Miro Gavran je hrvatski pisac, najpoznatiji po dramskim djelima i knjigama za djecu i mlade. Njegove knjige su prevedene na 42 svjetska jezika u 200 izdanja. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar – njegove drame i komedije imale su preko 400 premijera diljem svijeta, a preko četiri milijuna kazališnih posjetitelja dovoljno govori o Gavranovom stvaralaštvu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...