Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Rektor Tomić podržava osnivanje sindikata Sveučilišta u Mostaru

Rektor Tomić podržava osnivanje sindikata Sveučilišta u Mostaru

by | 9. svibnja 2024. 17:12 | Aktualno, Vijesti

Rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić smatra kako su opravdani zahtjevi zaposlenika mostarskog sveučilišta za poboljšanjem njihovog materijalnog statusa.

„Zahtjevi svih onih osoba koje ističu problem plaća i neke druge materijalne potrebe opravdani su. Više smo puta komunicirali taj problem na svim razinama i s osnivačima smo imali više sastanaka usmjerenih prema rješavanju toga problema. U svezi s najavom osnivanja sindikata Uprava SUM-a podržava osnivanje sindikata na Sveučilištu u Mostaru i smatramo da je upravo to snaga koja bi konačno mogla uvjeriti osnivače na promjenu pristupa sagledavanja značenja visokoga obrazovanja u društvu”, istaknuo je rektor Tomić, priopćeno je sa Sveučilišta u Mostaru.

Rektor Tomić istaknuo je važnost suočavanja s pitanjima poput materijalnih potreba uposlenika naglasivši da će se Uprava Sveučilišta „uvijek opredijeliti za zajedničku borbu unaprjeđenja uvjeta rada unutar sveučilišne zajednice jer je ona zajednički dom svih uposlenika, menadžmenta, studenata i profesora“, dodaje se u priopćenju.

Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...