Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Rekonstrukcija regionalne ceste R – 425a: Zbog vodovoda kroz Zviroviće još ima makadama

Rekonstrukcija regionalne ceste R – 425a: Zbog vodovoda kroz Zviroviće još ima makadama

by | 22. studenoga 2019. 16:30 | Vijesti

   Rekonstrukcija ceste R – 425a dionica od Zvirovića do Miletine bez obzira na želje vozača, još nije u cijelosti završena, a razlog je izmještanje dijela trase vodovoda. Naime, zbog pristupa budućoj poslovnoj zoni Zvirovići, pojavila se potreba za izmještanje dijela vodovoda u dužini od oko 300 metara. Kako ti radovi projektom nisu bili predviđeni, nastao je problem njihovog financiranja. U međuvremenu je birokratski kazano zatvorena financijska konstrukcija, prišlo se sanaciji dijela prometnice na kojem će biti skretanje u buduću polovnu zonu, što podrazumijeva i dodatni treći trak. Upravo zbog trećeg traka pojavila se potreba izmještanja trase vodovoda. Uglavnom, uz nevolje koje imaju na dionici kroz Miletinu, gdje se trenutačno izvode radovi, vozačima ostaje još tristotinjak metara rupa i blata, kroz Zviroviće.

   Uglavnom u odnosu na početak listopada kada je prekid bio na tri dionice, sada je kroz Zviroviće, ostao jedan prekid asfaltne trake. Završeni dio ceste presvučen je prvim asfaltnim slojem, pa je za očekivati da će se spajanjem prekinutog dijela prometnice R-425a, cijela dionica kroz Zviroviće biti presvučena završnim asfaltnim slojem.

   Podsjećamo, kompletna dionica R – 425a Trebižat (Čapljina) – Tromeđa (Čitluk) dugačka je 10,1 kilometar. Dio od Trebižata do skretanja na autocestu, završen je usporedo sa završetkom poddionice autoceste na koridoru 5c, Bijača – Zvirovići, međutim preostao je iznimno prometom opterećeni dionica u duljini od 5,8 kilometara od izlaska s autoceste do Tromeđe, odnosno prometnice Ljubuški – Čitluk – Mostar.

   Radovi na rekonstrukciji regionalne prometnice Zvirovići – Tromeđa, počeli su 20. svibnja ove godine, a rok za završetak je 18 mjeseci, odnosno do konca 2020. godine. Cijena radova je pet milijuna maraka. Izvođač je tvrtka „Brina” iz Posušja. Sredstva za rehabilitaciju i rekonstrukciju regionalne ceste R – 425a, osigurala je Vlada Federacije BiH.

D. Musa

{gallery}2019/191122brina{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...