Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Rekonstrukcija nogometnog terena u Tasovčićima: Mladima se omilila umjetna trava preskaču ogradu da bi trenirali

Rekonstrukcija nogometnog terena u Tasovčićima: Mladima se omilila umjetna trava preskaču ogradu da bi trenirali

by | 2. veljače 2022. 10:26 | Vijesti

   Nogometni teren u Tasovčićima koncem prošle godine dobio je umjetnu travu.

U međuvremenu stigkle su i nove vratnice s mrežama. Tako da je ugođaj travnjaka potpun. Zahvaljujući umjetnoj podlozi mladi nogometaši HNK Čapljine i u dane kada nemaju treninga koriste pogodnosti nove podloge. Naravno na ulazu je lokot, što ne smeta mladima u ovom slučaju ni radoznalom novinaru da je preskoči i čuje što to vuče mlade preko povisoke ograde.

   „Lijepo je nema blata, čisti idemo kući”, kažu dečkići koji su ganjali loptu, a onda mrtvi ozbiljni nastavljaju kritički promišljajući:

   „Čuli smo da će se još nešto raditi. To je dobro jer oko centra ima ulegnuća pa će se valjda tada izravnati, ali i ovako je odlično. Treniramo ponedjeljkom, srijedom i petkom, a utorkom i četvrtkom sami dolazimo vježbati”, kažu dječaci koje očito nova infrastruktura privlači, pa koriste svaki slobodan trenutak kako bi potrčali za loptom.

   Bez obzira što projekt nije dovršen teren se već koristi. Uz mlade zaljubljenike u nogomet i seniori Čapljine ovih su dana počeli pripreme upravo na novoj podlozi u Tasovčićima. Pun dojmova Marcel Mace, prvi topnik Čapljine reče:

   „Teren je jako dobar za pripreme i za igrače Čapljine predstavlja novinu. Na umjetnoj podlozi smo igrali, ali većina nije nikada trenirala. Mislim da će nam biti od velike koristi da spremi uđemo u nastavak sezone.”

   Razgledanje terena oko kojega ima još dovoljno prostora, te činjenica da je u Čapljini najstariji sport atletika, navodi na pomisao da bi prostor oko travnjaka, mogao poslužiti za postavljanje mini tartan staze. Kažemo mini jer iza južnih vrata nema dovoljno prostora za izvedbu polukružnog dijela staze, dok se na sjevernoj ima prostora da se pripremi teren za bacanje kugle, skok u dalj i slično. Dojam je da bi i neko polovično rješenje moglo poslužiti kraljici sportova, a upotpunilo bi sadržaj ovoga terena, smještenog na atraktivnom mjestu i predstavlja vrata Čapljine.

Tekst i foto: D. Musa

Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) – navesti link na originalnu objavu.

{gallery}2022/02/202tasovcici{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...