Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Raspisan natječaj na temu ‘Pobijeni hercegovački franjevci’

Raspisan natječaj na temu ‘Pobijeni hercegovački franjevci’

by | 19. rujna 2017. 13:06 | Vijesti

Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisuje nagradni natječaj na temu “Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata” za uratke iz područja književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa.

Natječaj se raspisuje u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili jugokomunisti.

Kako je priopćeno iz Vicepostulature, natječaj je otvoren je za djecu osnovnih škola, srednjoškolsku mladež te studente i punoljetne osobe.

Tekstualni radovi trebaju biti napisani na računalu, a poslati ih treba najkasnije do 15. prosinca 2017. na adresu: Vicepostulatura, Kardinala Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Obavezno je naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja te ako natjecatelj ide u školu naznačiti i ime škole te razreda, odnosno godinu koju pohađa.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na “VIII. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca” od 4. do 7. veljače 2018.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu “Stopama pobijenih”.

Iz Vicepostulatoure također mole sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!