Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Raspisan natječaj na temu ‘Pobijeni hercegovački franjevci’

Raspisan natječaj na temu ‘Pobijeni hercegovački franjevci’

by | 19. rujna 2017. 13:06 | Vijesti

Vicepostulatura postupka mučeništva “Fra Leo Petrović i 65 subraće”, u suradnji s Društvom hrvatskih književnika Herceg Bosne, raspisuje nagradni natječaj na temu “Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata” za uratke iz područja književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videa.

Natječaj se raspisuje u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca koje su kao nevine tijekom i u poraću Drugog svjetskog rata pobili jugokomunisti.

Kako je priopćeno iz Vicepostulature, natječaj je otvoren je za djecu osnovnih škola, srednjoškolsku mladež te studente i punoljetne osobe.

Tekstualni radovi trebaju biti napisani na računalu, a poslati ih treba najkasnije do 15. prosinca 2017. na adresu: Vicepostulatura, Kardinala Stepinca 14, 88220 Široki Brijeg.

Mogu to biti i objavljeni radovi u vremenu od zadnjih Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Obavezno je naznačiti ime i prezime, adresu, broj telefona, datum rođenja te ako natjecatelj ide u školu naznačiti i ime škole te razreda, odnosno godinu koju pohađa.

Dodjeljuju se tri nagrade za najbolje radove u kategoriji uzrasta iz nabrojanih područja koje će biti uručene na “VIII. danima pobijenih hercegovačkih franjevaca” od 4. do 7. veljače 2018.

Nagrađenima se uručuju prigodna nagrada i plaketa te im se rad postavlja na portal Vicepostulature pobijeni.info (Odjek u puku – Glas o mučeništvu – Natječaj) i objavljuje u glasilu “Stopama pobijenih”.

Iz Vicepostulatoure također mole sve pučke i srednje škole s hrvatskim nastavnim programom te Sveučilište u Mostaru da u nastavi povijesti spomenutih dana održe prigodno predavanje o pobijenim hercegovačkim franjevcima i povijesnom okviru u kojem se to dogodilo.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...