Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Radovi na sigurnijem prometovanju kroz Čapljinu, a rotor na ulazu u grad krasit će fontana

Radovi na sigurnijem prometovanju kroz Čapljinu, a rotor na ulazu u grad krasit će fontana

by | 22. kolovoza 2019. 22:55 | Vijesti

   Radovi na trećem rotoru u ulici Ante Starčevića, koja je ujedno i prometnica M – 6, Stolac – Čapljina – Ljubuški, još značajnije ne otežava prometovanje. Promet iz smjera Ljubuškog, odvija se zaobilazno kroz naselje Peline, uz povremeno kraće zastoje, zbog autobusa i tegljača, ali je to za sada, zanemarivo. Iz smjera Tasovčića, odnosno s magistrale M – 17, prometuje nesmetano. Jedan od problema tijekom kolovoza su vrućine zbog kojih u najtoplijem dijelu dana radilište opusti.

   Govoreći o radovima ing. Ivica Pavlović nadzor na radilištu, kaže:

   „Dakle, u tijeku su radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška, rotor R – 3, trenutačno se radi na izmještanju instalacija i pripremama za veći stupanj radova. Kružni tog će uz sigurnije prometovanje uljepšavati Čapljinu, uz ostalo u njegovom središtu bit će fontana s rasvjetom. U odnosu na dva prethodno izgrađena rotora, morali smo nešto izmijeniti, fontana će svima koji ulaze u Čapljinu simbolički dočarati njezine ljepotu, jer Čapljina je svojim urbanističkim i prostornim planom posebna i za ovo područje, i za cijelu Hercegovinu”, kaže ing. Pavlović, te na upit hoće li biti prekida u prometovanju, nastavlja:

   „Ne bi trebalo, s HT-om, čapljinskim, i Komunalnim poduzećem, dogovorili smo se oko izmještanja instalacija, kako bi se izbjegle neželjene posljedice radova, što tehnički ne smijemo dopustit, jer ovo je ipak uže gradsko područje. Mi ćemo osposobiti staru kanalizaciju jednom vrstom baj pasa tako da ćemo premostiti i osloboditi područje gdje se treba graditi, a usporedo s tim ide gradnja novog kanalizacijskog sustava. Prema projektnoj dokumentaciji objekt rotora bit će većih dimenzija, kako bi se postiglo prometno rasterećenje. Realno je očekivati da će ovaj novi rotor rasteretiti promet u gradu”, naglašava ing. Pavlović.

   Uglavnom, Čapljinci izuzev stanara najbližih zgrada koji su izloženi buci strojeva i povremeno prašini, za sada ne trpe zbog radova. Radovi su započeli koncem srpnja, a rok za izvođenje je tri mjeseca. Cijena investicije je nepunih pola milijuna maraka. Izvođač radova je mostarska tvrtka HP Investing.

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...