Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prvi pub kviz općeg znanja u općini Ravno

Prvi pub kviz općeg znanja u općini Ravno

by | 28. ožujka 2024. 14:45 | Aktualno, Vijesti

JP Vjetrenica d.o.o. Ravno je u suradnji s udrugama HercKviz i HUM Popovo organiziralo prvi pub kviz općeg znanja u općini Ravno u povodu Svjetskog dana voda i uz slogan “Voda za mir”, koji naglašava da je voda osnovno ljudsko pravo, ali i resurs koji povezuje ljude i zemlje diljem svijeta.

Kviz, koji je imao za cilj razviti svijest o važnosti zaštite okoliša te potaknuti nazočne o važnosti educiranja i promicanja vrijednosti održivog razvoja, okupio je 12 ekipa iako je interes bio dosta veći.

Prije početka samog kviza, JP Vjetrenica d.o.o. Ravno potpisala je sporazume o suradnji s Udrugama HUM Popovo i Hercegovačkom kviz udrugom, što je pokazatelj dobre trenutne, ali i buduće suradnje, priopćeno je iz JP Vjetrenica.

U natjecateljskoj atmosferi i ugodnom druženju prvo mjesto na kvizu osvojila je ekipa „In Diana Jones“ (Mostar), drugo „Nakibelj“ (Stolac) te treće „Preslano“ (Slano, RH).

Uz edukativni, noć je imala i humanitarni karakter s obzirom da se tijekom večeri prikupljao dobrotvorni prilog za humanitarnu akciju „Djela milosrđa“ koja se provodi u suradnji s Udrugom „Zdenac“.

JP Vjetrenica d.o.o. Ravno svim je sudionicima omogućilo i besplatan obilazak Zaštićenog krajolika Vjetrenica – Popovo polje.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...