Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vladislav Prskalo pobjednik otvorenog prvenstva Čapljine u šahu

Vladislav Prskalo pobjednik otvorenog prvenstva Čapljine u šahu

by | 5. listopada 2020. 16:03 | Vijesti

   Majstorski kandidat Vladislav Prskalo pobjednik je Otvorenog prvenstva Čapljine u šahu. Prskalo je iz sedam partija osvojio 6,5 poena, koliko je imao i Zvonimir Karlović, koji je imao slabiji učinak po Buholcu. Treće mjesto izborio je Dragan Burić s 4,5 poena, koliko je osvojio i četvrtoplasirani Borna Pehar.

   Najuspješniji kadet bio je Mihael Vukelja, a prigodne nagrade dobile su i mlade nade – Mihovil Bilobrk, Ana Ostojić, Filip Pehar i Karlo Maslać. Otvoreno prvenstvo Čapljine igrano je u prigodi Dana grada, 4. listopada.

   „Ne znam zašto, ali u šahu su zamrla sva natjecanja. Nije održano ni prvenstvo Herceg-Bosne. Mislim da za to nema opravdanih razloga, jer je u šahu lakše nego u većini drugih sportovima održati distancu i provesti mjere zaštite sukladne propisima”, ističe Vladislav Prskalo osvajač turnira, inače i predsjednik Šahovskog kluba Čapljina, te razlaže:

   „Naš klub već nekoliko godina ima školu šaha, a mladi igrači ako nema nastupa gube interes za natjecanje, pa smo se odlučili za održanje tradicije. Prepolovili smo broj sudionika, uz naše mlade šahiste pozvali smo nekolicinu prijatelja iz okolnih klubova i dobili jedan kvalitetno dobar i sadržajan turnir. Ovdje je manje važno tko je pobijedio, bitno je da se igralo i da su mladi igrači osjetili draž borbe na šezdeset i četiri polja”, zaključuje predsjednik Prskalo.

   Umjesto zaključka moglo bi se reći da su u sudaru iskusnih i iskusnijih šahista i mladih nada, ovoga puta prevagnulo iskustvo, ali neće ni to vječno trajati.

D. Musa

{gallery}2020/201005sah{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!